Barcelona Quiz: wie speelden onder Rijkaard in Camp Nou?

Reacties

De interlandperiode is ten einde, het clubvoetbal gaat weer beginnen. En dat betekent dat ook Barcelona weer in actie gaat komen. Frenkie de Jong zorgt momenteel voor het Nederlandse tintje bij de Catalanen, maar de laatste keer dat er een Nederlander trainer was in Camp Nou is alweer even geleden.

Barcelona Quiz: wie speelden onder Rijkaard in Camp Nou?
© Pro Shots

Rinus Michels, Johan Cruijff, Louis van Gaal, allemaal waren ze al eens trainer van Barxelona. Maar de laatste Nederlander die coach was in Camp Nou is nog altijd Frank Rijkaard. En de Europees kampioen van 1988 hield het ook meteen vijf jaar vol, waarin hij twee keer kampioen van Spanje werd en in 2006 de Champions League won. Het betekende de inleiding van een uiterst succesvolle periode onder zijn opvolger Pep Guardiola.

Wij focussen ons voor deze quiz dus op de periode-Rijkaard. De vraag is op wie spelers de trainer in ruste tussen 2003 en 2008 een beroep deed. Voor deze quiz selecteerden we alle spelers die minstens vijftien keer in actie kwamen. Om jullie op weg te helpen geven we per speler de nationaliteit weg en het aantal gespeelde duels en gemaakte doelpunten. Veel plezier en laat in de comments weten wat je score was! 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.