Barcelona ontfutselt Tottenham Hotspur record na topaffiche

Reacties

Barcelona – Manchester United (2-2) heeft donderdagavond een record gebroken: nooit eerder in de geschiedenis van de Europa League trok een wedstrijd zoveel bezoekers. In totaal vestigden 90.225 bezoekers een nieuw record in Camp Nou.

Barcelona ontfutselt Tottenham Hotspur record na topaffiche
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
2 - 2
Manchester United
Manchester United

Tottenham Hotspur is het daarmee kwijt. In 2017 ontving het 80.465 bezoekers op Wembley, waar het destijds speelde omdat het nieuwe stadion nog in aanbouw was. Ondanks die grote ondersteuning moesten de Londenaren toen buigen voor AA Gent, dat verder bekerde. Op drie staat opnieuw Barcelona, vorig seizoen kwamen er 79.468 mensen kijken tegen Eintracht Frankfurt. Destijds waren er overigens wel buitengewoon veel Duitse supporters.

Het record zou dit seizoen nog verder aangescherpt kunnen worden, als Barcelona het team van Erik ten Hag volgende week tenminste weet uit te schakelen. Camp Nou heeft een capaciteit van bijna honderdduizend plaatsen, dus er is nog wel wat ruimte naar boven. Dit toeschouwersrecord geldt overigens enkel voor de Europa League, het toernooi dat in 2009 de UEFA Cup opvolgde.

In de UEFA Cup waren ooit vier wedstrijden met meer toeschouwers. Barcelona zelf staat op een vier plek met een wedstrijd tegen Liverpool uit 2001. Dinamo Kiev bezet de derde plaats, en op één en twee vinden we aartsrivaal Real Madrid terug. In 1973 waren er 110.000 mensen in het Bernabéu voor de wedstrijd tegen Ipswich Town.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.