Barcelona is een schopploeg, Foppe-zakdoeken

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Barcelona is een schopploeg, Foppe-zakdoeken

• Bij Barcelona spelen is voor vrijwel iedere voetballiefhebber ter wereld een droom. Maar meetrainen met de Catalanen is niet voor iedereen een pretje. Want wie de bal verspeelt, moet zich door een haag van trappende en slaande ploeggenoten wringen.

'Je kent me, ik vond het gewoon grappig.'
Barcelona-verdediger Gerard Piqué had geen moment medelijden met Real Madrid toen hij hoorde dat De Koninklijke een niet speelgerechtigde speler had opgesteld in het Copa del Rey-duel met Cádiz. De Spanjaard gooide er direct een tweet uit, maar daarmee raakte hij een gevoelige snaar bij collega-verdediger en –international Sergio Ramos. Die belde hem op hoge poten op, maar kon naar excuses fluiten. (Onda Cero)

'Nee, nee, ik denk dat we niet bij elkaar passen.'
Pep Guardiola kon een lach niet onderdrukken toen hij op het perspraatje van Bayern München werd gevraagd of hij interesse had in een baan bij Real Madrid. De huidige hoofdcoach bij de Madrilenen, Rafael Benítez, ligt namelijk onder vuur en de voormalige oefenmeester van Barcelona wordt door de Spaanse media naar voren geschoven als mogelijke opvolger. Pep wil er (vooralsnog) zelf niets van weten.

• De commercie speelt slim in op de tranen die SC Heerenveen-trainer Foppe de Haan plengde na het duel met Roda JC (3-0 winst). Er zijn in Friesland nu heuse Foppe-zakdoeken te koop.

'Door mijn baan als manager kom ik vaak wat gestresst over, maar ik lach graag als ik bij vrienden ben en laat me dan van mijn meest humoristische kant zien. Dat kan ik niet in mijn gesprekken met de media.'
• Arsenal-manager Arsène Wenger is zich erg bewust van wat hij uitstraalt in zijn lange regenjas, maar hij wilde in een interview met Le Parisien toch even kwijt dat hij niet 24 uur per dag de stijve hark is waarvoor hij doorgaat.

'Ja, ik ben fan van zijn muziek en de man die hij was.'
Om een voorbeeld te geven, gaf Wenger zijn lievelingsmuzikant prijs: Bob Marley.

Ruben Schaken werd door een jonge supporter van ADO Den Haag uitgedaagd voor een potje – jawel – schaken. Dan blijkt dat de 33-jarige aanvaller toch ook een aardige aanval over de linkerkant – 'Niet mijn favoriete flank' – kan plaatsen.

• Met 75 stemgerechtigden kon het eigenlijk niet anders: er moest en zou een opvolger komen voor de overleden Argentijnse bondsvoorzitter Julio Grondona. Luis Segura, al actief als interim-preses, en Marcelo Tinelli waren de gegadigden voor de bestuurdersfunctie van de AFA, maar de verkiezing eindigde onbeslist: 38-38. Dat is één stem te veel… Zaterdag worden de vervolgstappen besproken door beide kandidaten.

'Ik kan me niet voorstellen dat je de kans om grote wedstrijden te spelen in de Premier League met een grote club verpest door uit te gaan en te feesten. Zelfs met Kerst kun je dat niet doen.'
• Aston Villa-manager Rémi Garde verwacht dat zijn spelers zich ook tijdens de feestdagen gedragen. De Franse oefenmeester van de hekkensluiter van Engeland zette eerder het twintigjarige talent Jack Grealish al uit de selectie vanwege zijn nachtelijke escapades en wanneer andere spelers ook besluiten om op stap te gaan, bijvoorbeeld tijdens de feestdagen, zal hij het niet nalaten hen ook te straffen. Dat laat de trainer weten in de Engelse media.

'Ik geef maandelijks tien procent van mijn salaris aan goede doelen, zodat ik de wereld iets terug kan geven.'
Wilfried Zaha, geboren in Ivoorkust en opgegroeid in Engeland, is de beroerdste niet. De aanvaller van Crystal Palace is dankbaar voor wat hij heeft en wil daarom iets terugdoen voor de wereld. Maandelijks steunt hij goede doelen in zijn geboorteland en thuisland met een deel van zijn salaris. En dat zal niet weinig zijn. Klasse. (E&H Foundation)

'Hij komt, hij komt, die lieve goede Kist!'
• De Graafschap verwacht zaterdag 5 december, op pakjesavond, hoog bezoek. Niet Sinterklaas, maar de legendarische oud-trainer Simon Kistemaker is dan aanwezig op De Vijverberg om het duel met zijn oude club FC Utrecht te bekijken. Dat meldt de club op de eigen website.

Oleksandr Zinchenko, onthoud die naam. Het achttienjarige talent van de Russische degradatiekandidaat FC Ufa speelde donderdag een verdienstelijke wedstrijd tegen Zenit Sint-Petersburg (1-1). De Oekraïner maakte een prima goal en toonde daarnaast over een prima techniek te beschikken. (voor wie alleen geïnteresseerd is in het doelpunt: spoel door naar 1.03)

'Of ik dit seizoen honderd goals ga maken? Het zou kunnen, maar het liefst promoveer ik met de club.'
• Jamie Vardy gaat op zoek naar de nieuwe Jamie Vardy, maar mogelijk hebben wij hem al gevonden. Zijn naam is Ashley Flynn, spits van de Engelse amateurclub AFC Emley. Het seizoen is nog niet eens halverwege, maar de 26-jarige aanvaller heeft nu al vijftig doelpunten gemaakt. Behalve doelpuntenmachine is Flynn ook juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Wie biedt deze ex-jeugdspeler van Sheffield Wednesday een nieuwe kans in het profvoetbal?

Robert Lewandowski is zó doelgericht dat het bijna asociaal is. De Poolse spits van Bayern München trapt tijdens een training achteloos een bal van áchter de achterlijn in het doel. Wow...

• Dat sommige voetballers niet vies zijn van wat toneelspel en elkaar graag een kaart aannaaien, is wel bekend. In Chili spelen grensrechters het spelletje gewoon mee. Carlos Echeverria gaat op dramatische wijze naar de grond als Anyelo Zagal van Huachipato een bal per ongeluk tegen zijn been schopt. Het 'vergrijp' komt Zagal op een rode kaart te staan. Desalniettemin sleept Huachipato een punt uit het vuur tegen Palestino: 0-0.

'Ik ben dol op Zinedine Zidane als speler en ik weet zeker dat hij uiteindelijk een geweldige trainer wordt. Maar op dit moment hebben we ook een geweldige trainer.'
Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez spreekt over zijn bewondering voor Zinedine Zidane, op dit moment trainer van Real Madrid Castilla. Hoewel Pérez ongetwijfeld erg blij is met zijn geweldige trainer Rafa Benítez, hebben wij het vermoeden dat hij Zidane nog net iets geweldiger vindt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.