Barcelona in de Europa League: ongeslagen 'Gio' is een van de mogelijke tegenstanders

Reacties

Giovanni van Bronckhorst stond donderdag met Rangers FC voor zijn zwaarste opgave tot dusver, maar bleef ook tegen het Olympique Lyon van Peter Bosz ongeslagen (1-1). In de tussenronde van de Europa League wacht mogelijk een bijzonder weerzien met Barcelona.

Barcelona in de Europa League: ongeslagen 'Gio' is een van de mogelijke tegenstanders
© Pro Shots
Olympique Lyonnais
Olympique Lyonnais
1 - 1
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers

Barcelona verloor woensdag met 3-0 van Bayern München en eindigde daardoor als derde in Groep E. De Catalanen gaan nu verder in de Europa League, waarin ze eerst een tussenronde moeten spelen. Daarin zou Barcelona gekoppeld kunnen worden aan het Rangers van oud-speler Van Bronckhorst (zie tabel onderaan).

Lyon en Rangers waren voor donderdag al verzekerd van de eerste (Lyon) en tweede (Rangers) plaats in Europa League-Groep A en Van Bronckhorst had dan ook wat wijzigingen in zijn ploeg doorgevoerd. Het leidde niet tot een uitglijder. 'Ik ben heel blij met de boodschap die wij als team hebben gegeven', zei Van Bronckhorst. 'We kwamen hier niet om alleen maar te verdedigen, maar om ons eigen spel te spelen en ons team te ontwikkelen.'

'Dit was pas mijn vijfde wedstrijd in dienst van Rangers, dus ik ben heel blij om te zien dat de spelers mijn stijl van spelen nu al oppikken', vervolgde Van Bronckhorst. 'Daarom ben ik ook heel blij met de prestatie tegen Lyon. We stonden tegenover een moeilijke tegenstander, maar we waren erg dapper en maakten de juiste keuzes in balbezit. Ik ben heel blij met wat mijn spelers hebben laten zien.'

Veel tijd om na te genieten is er niet voor Van Bronckhorst, want zondag wacht alweer de volgende wedstrijd. Dan is in de Schotse Premier League Heart of Midlothian, de nummer drie van de ranglijst, de tegenstander voor de koploper. Een dag later, op maandag dus, wordt er geloot voor de tussenronde in de Europa League.

loting voor de tussenronde in de europa league

Pot 1 Pot 2
Real Betis (SPA) Atalanta Bergamo (ITA)
Sporting Braga (POR) Barcelona (SPA)
Dinamo Zagreb (KRO) Borussia Dortmund (DUI)
Lazio (ITA) RB Leipzig (DUI)
Napoli (ITA) FC Porto (POR)
Olympiakos (GRI) Sevilla (SPA)
Rangers (SCH) FC Sheriff (MOL)
Real Sociedad (SPA) Zenit Sint-Petersburg (RUS)
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.