Bayern München overtreft Ajax en kegelt Barcelona uit de Champions League

Reacties

Barcelona is er voor het eerst sinds het seizoen 2003/04 niet in geslaagd om de knock-outfase van de Champions League te bereiken. De ploeg van Xavi moest zijn meerdere erkennen in Bayern München, dat als beste ploeg uit de groepsfase naar de volgende ronde gaat. Benfica gaat met Bayern mee; Barcelona moet genoegen nemen met Europa League-voetbal.

Bayern München overtreft Ajax en kegelt Barcelona uit de Champions League
Bayern München
Bayern München
3 - 0
Barcelona
Barcelona

Barcelona begon de laatste speelronde als nummer twee van Groep E, maar wist dat kwalificatie voor de volgende ronde nog allesbehalve een zekerheid was. De gevallen grootmacht moest immers op bezoek bij Bayern München en die ploeg had zich in de heenwedstrijd al veel te sterk getoond (0-3). Ook woensdag waren de verschillen tussen de twee teams weer behoorlijk.

Met Frenkie de Jong en Memphis Depay in de basis begon Barcelona nog niet eens zo slecht in de lege Allianz Arena. De bezoekers zochten de aanval en Ousmane Dembélé schoot bij een goede kans over. Bayern kwam niet echt in de problemen en kwam ruim tien minuten voor rust zelf op voorsprong. Robert Lewandowski gaf voor op Thomas Müller, die Óscar Mingueza wel heel simpel aftroefde in de lucht en binnenkopte. Voor Müller betekende het alweer zijn achtste goal tegen Barcelona.

Vlak voor rust ramde Leroy Sané de 2-0 binnen en was duidelijk dat het voor Barcelona niet zou gaan lukken. Op hetzelfde moment stond Benfica immers met 2-0 voor tegen Dinamo Kiev en dus keek de ploeg van Xavi naar een kansloze opgave. Bayern bleef ook na rust de baas op het veld en op aangeven van Alphonso Davies tikte Jamal Musiala de 3-0 binnen. Zo liet Bayern opnieuw zijn kracht zien.

De ploeg van Julian Nagelsmann kan terugkijken op een perfecte groepsfase. Bayern won, net als Ajax en Liverpool, al zijn zes groepswedstrijden. De Duitsers deden dat met het beste doelsaldo: Bayern scoorde zelf het vaakst (22 keer, twee keer meer dan Ajax) en kreeg bovendien de minste tegendoelpunten (drie, twee minder dan Ajax). Der Rekordmeister presenteert zich zo als een serieuze kandidaat voor de eindzege.

Benfica
Benfica
2 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Benfica profiteerde maximaal van de nederlaag die Barcelona leed, door zelf te winnen van Dinamo Kiev. De wedstrijd had echter heel anders kunnen lopen als Viktor Tsygankov gewoon had gedaan wat er van hem verwacht mocht worden, toen hij bij een 0-0 tussenstand voor een leeg doel kwam te staan. De middenvelder van Dinamo Kiev schoot echter over en liet Benfica zodoende ontsnappen.

De thuisploeg had een achterstand niet verdiend, want Benfica was in eigen huis de betere ploeg. De Portugezen beloonden zichzelf daarvoor met de openingstreffer van Roman Yaremchuk en niet lang hierna ramde Gilberto de 2-0 tegen de touwen. Omdat Dinamo Kiev er niet in slaagde om iets terug te doen, gaat Benfica met Bayern mee naar de knock-outfase. 

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep E UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
6
6
0
0
22-3
+19
18
2
Benfica
6
2
2
2
7-9
-2
8
3
Barcelona
6
2
1
3
2-9
-7
7
4
Dinamo Kiev
6
0
1
5
1-11
-10
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.