'Barcelona houdt situatie De Ligt scherp in de gaten'

Reacties

Barcelona houdt de situatie van Matthijs de Ligt nauwlettend in de gaten, als we het Spaanse Mundo Deportivo moeten geloven. De Spaanse topclub aast op spelers van topclubs die tijdelijk op een zijspoor zijn beland of niet altijd in de basis staan.

'Barcelona houdt situatie De Ligt scherp in de gaten'
© Pro Shots

Omdat de club van Xavi in financieel zwaar weer zit, moet Barcelona het hebben van dergelijke buitenkansjes. Afgelopen transferwindow toverde Barcelona op deze manier al João Cancelo van Manchester City en João Félix van Atlético Madrid uit de hoge hoed. Beide spelers werden door middel van een huurconstructie naar Barcelona gehaald.

'Er komen meer João's aan in 2024', voorspelt Mundo Deportivo. De Ligt is een van de kandidaten die daarbij wordt genoemd. De 24-jarige Nederlandse verdediger is zijn basisplaats niet altijd zeker bij Bayern München, mede vanwege de stevige concurrentie van Min-jae Kim en Dayot Upamecano. De Ligt speelde tot dusver pas 82 minuten in de Bundesliga dit seizoen.

Andere namen die worden genoemd zijn Jaden Sancho, Anthony Martial, Jorginho, Nico Williams, en kersverse Arsenal-aanwinst Kai Havertz, die zijn basisplaats onder Mikel Arteta alweer is verloren. Een aantal van deze spelers is einde contract na 2024.

Bekijk hier al onze video's
Meer M. de Ligt
Meer over M. de Ligt
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.