De Ligt knokt zich na anonieme rol terug in basiself Bayern

Reacties

Matthijs de Ligt heeft zijn basisplaats terug bij Bayern München. De verdediger van het Nederlands elftal krijgt het vertrouwen van trainer Thomas Tuchel in het Bundesliga-duel met VfL Bochum.

De Ligt knokt zich na anonieme rol terug in basiself Bayern
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
7 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

In Zuid-Duitsland zal De Ligt zaterdagmiddag een centrum vormen met Min-jae Kim. Een belangrijke test voor de verdediger. Tuchel gunde De Ligt tot dusverre namelijk slechts 37 speelminuten in de competitie. Midweeks kwam de oud-Ajacied zelfs helemaal niet in actie tijdens het Champions League-duel met Manchester United (4-3).

Tuchel gaf vrijdag al aan dat hij snapt dat De Ligt het lastig vindt. Daarnaast gaf de oefenmeester aan dat de Nederlander meer speeltijd verdiende. Die gaat De Ligt nu krijgen tegen Bochum. Dayot Upamecano heeft zijn plaats in moeten leveren ten faveure van de verdediger.

Mazraoui
Overigens krijgt ook Noussair Mazraoui de kans om zich vanaf de aftrap te laten gelden. De Marokkaanse vleugelverdediger begon bij aanvang van het seizoen nog als basisspeler, maar verloor zijn plekje aan Konrad Laimer. Na reservebeurten tegen Bayer Leverkusen en Manchester United krijgt ook hij nu zijn kans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.