Tuchel gaat in op situaties van reserves De Ligt en Mazraoui

Reacties

Noussair Mazraoui en Matthijs de Ligt moeten voorlopig blijven wachten op hun kans bij Bayern München. Thomas Tuchel vraagt de twee te blijven knokken voor een plek, maar geeft vooralsnog simpelweg de voorkeur aan anderen.

Tuchel gaat in op situaties van reserves De Ligt en Mazraoui
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
7 - 0
VfL Bochum
VfL Bochum

De trainer gaf Mazraoui in het begin van het seizoen de voorkeur op de rechtsbackpositie, maar is teruggekomen op die keuze. De ex-Ajacied werd in de derde speelronde uit tegen Borussia Mönchengladbach (1-2) in de rust gewisseld bij een achterstand. Konrad Laimer viel in en begon vervolgens rechts in de verdediging in de belangrijke wedstrijden tegen Bayer Leverkusen en Manchester United. Mazraoui is de concurrentiestrijd dus aan het verliezen.

'Nous moet vechten, vechten en vechten. Hij moet er staan als de kans komt. Hij moet blijven strijden en positief blijven. Konrad Laimer heeft nu een voorsprong. Over zijn kwaliteiten of spelinzicht hoeven we het niet te hebben, hij is een absolute topspeler', zei Tuchel tijdens zijn persconferentie over de 26-jarige Oostenrijker die is overgekomen van RB Leipzig. Daar speelde Laimer nog vrijwel altijd als middenvelder.

De Ligt
Net als Mazraoui heeft De Ligt ook last van de concurrentie van een aanwinst. Min-jae Kim is overgekomen van Napoli en heeft snel een basisplaats veroverd. Tuchel kiest vooralsnog voor Kim en Dayot Upamecano als centraal duo achterin. De Ligt kwam in de eerste vier Bundesliga-speelrondes nog maar tot 37 speelminuten en was in het Champions League-duel met United (4-3) afgelopen woensdag negentig minuten reserve.

Tuchel begrijpt dat de situatie lastig is voor De Ligt: 'Centrale verdedigers krijgen niet zoveel kansen als invaller. We praten elke dag met ieder speler, ik denk niet dat een persoonlijk gesprek over dit onderwerp nodig is. Matthijs verdient het honderd procent om te spelen. Hij is goed in vorm. Natuurlijk heeft hij naar zijn zin niet genoeg speeltijd gekregen tot nu toe, maar hij is een teamspeler. Iedereen moet op elk moment ready zijn. Matthijs is dat, dus alles is goed.'

Bayern neemt het zaterdagmiddag in eigen huis op tegen VfL Bochum. Het team van Tuchel morste dit seizoen één keer punten, dat was vorige week in de topper tegen Leverkusen (2-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.