'Barcelona had met Messi vaker de Champions League moeten winnen'

Reacties

Met Lionel Messi in de gelederen won Barcelona vier keer de Champions League, maar dat is volgens Andrés Iniesta (36) eigenlijk niet genoeg gezien de ongekende kwaliteiten van zijn oude ploeggenoot.

'Barcelona had met Messi vaker de Champions League moeten winnen'
© Pro Shots

Iniesta was er als speler zelf ook bij toen Barcelona in 2006, 2009, 2011 en 2015 beslag legde op de Champions League, al was de Spaanse middenvelder ten tijde van de eerste eindzege onder leiding van Frank Rijkaard net als Messi nog geen vaste basisspeler. In de jaren daarna begonnen de spelmaker en zijn Argentijnse partner in crime steeds meer hun stempel te drukken op het internationale voetbal, maar dat heeft in de ogen van Iniesta eigenlijk nog te weinig opgeleverd.

'Met de ploeg die Barcelona had en met de aanwezigheid van Leo, had Barcelona zeker nog vaker de Champions League moeten winnen', vertelde Iniesta, tegenwoordig actief voor de Japanse club Vissel Kobe, in een interview met Olé. 'Maar zo is voetbal: zwaar. Je speelt tegen sterke tegenstanders, die ook talent hebben.' Zo werd Barcelona sinds het seizoen 2007/08 vijf keer uitgeschakeld in de halve finale en vier keer in de kwartfinale, tegenover slechts drie eindzeges.

Het toont volgens Iniesta aan waarom je als speler moet genieten van elke prijs die je wint. Zelf heeft hij mede dankzij de klasse van Messi genoeg geluksmomenten gehad, met alleen al negen landstitels in zijn tijd bij Barcelona. 'Messi maakt op elke manier het verschil, hij is in staat om zelf een hattrick te maken maar kan net zo goed een hattrick aan assists geven. Daarom is hij voor mij de nummer één, omdat hij op elk moment het verschil kan maken, al kan hij het niet in zijn eentje.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.