Barcelona gaat voor trilogie na deals met Pedri en dolgelukkige Fati

Reacties

Voor Ansu Fati was het woensdag een perfecte dag. Het toptalent van Barcelona deed mee in de gewonnen Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev (1-0), waarna de Catalanen zijn contractverlenging bekendmaakten. 'Een prachtige dag voor mij en mijn familie.'

Barcelona gaat voor trilogie na deals met Pedri en dolgelukkige Fati
© Pro Shots

Fati uit in gesprek met Barça TV zijn dankbaarheid richting de club. 'Ik ben erg blij dat ik de kans krijg om hier te blijven groeien. Ik houd zó van deze club.' De viervoudige international van Spanje maakte onlangs zijn rentree na lang blessureleed, waardoor Ronald Koeman hem momenteel nog niet optimaal kan belasten. Tegen Kiev deed Fati de hele tweede helft mee.

'Voor mij komt het er nu op aan om hard te blijven werken en het vertrouwen op het veld terug te krijgen. Mijn directe doel is om elke dag te verbeteren als speler en als persoon.' Fati, wiens nieuwe contract in 2027 afloopt, heeft nu een gelimiteerde afkoopsom van één miljard euro, de Pedri-hoogte.

Toekomst
Met de nieuwe verbintenis van Pedri en Fati kan Barcelona in alle rust bouwen aan het team voor de toekomst. Ook de twintigjarige Sergiño Dest (2025) en Eric García (2026) hebben nog een langlopend contract.

Volgens verschillende Catalaanse media wil Barcelona nu zo snel mogelijk tot een akkoord komen met Gavi. De zeventienjarige middenvelder staat momenteel tot medio 2023 onder contract en heeft een gelimiteerde transfersom van vijftig miljoen euro. De belangen van Gavi worden behartigd door Iván de la Peña, in de jaren negentig zelf actief voor Barcelona.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Ansu Fati
Meer over Ansu Fati
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.