Barça-huurling Bojan tweede versterking Ajax in 24 uur

Ajax heeft zijn tweede grote transfer in 24 uur afgerond. Na het vastleggen van FC Utrecht-verdediger Mike van der Hoorn huren de Amsterdammers Bojan Krkic van Barcelona. Dat meldt de Catalaanse grootmacht op de eigen website.

Barça-huurling Bojan tweede versterking Ajax in 24 uur

De regerend Spaans kampioen meldt bovendien dat er in de overeenkomst een optie voor nog een seizoen is opgenomen. Vorig jaar huurde Ajax Isaac Cuenca al van Barça, maar de vleugelspits is langdurig geblesseerd en kwam slechts tot drie competitieduels.

Bojan wordt in augustus 23 jaar en slaagde er tot dusver nooit in om door te breken bij Barcelona. Daardoor werd hij de afgelopen twee seizoenen ook al verhuurd, aan respectievelijk AS Roma en AC Milan. In twee seizoenen Serie A kwam hij tot tien goals in 52 wedstrijden.

In Amsterdam komt Bojan in aanmerking voor een rol als vleugelspits, vermoedelijk vanaf de rechterkant. Afgelopen seizoen had trainer Frank de Boer moeite om de juiste speler te vinden voor die positie. Middenvelder Lasse Schöne rendeerde uiteindelijk nog het beste als rechterspits.

Vrijdagavond liet Bojan's zaakwaarnemer Alexander Bursac al weten dat de Serviër met Spaanse roots niets liever wilde dan in de Eredivisie voetballen. Eerder had De Boer vanuit het trainingskamp al gesteld dat het hem zou verbazen als Bojan voor een andere Nederlandse club zou kiezen.

Nu de transfer rond is troeft Ajax met Feyenoord en PSV twee voorname concurrenten voor de strijd om de landstitel van komend seizoen af. Ook Real Betis, de nummer zeven van het afgelopen Primera División-seizoen, had wel oren naar het huren van Bojan.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen