De Boer bevestigt interesse in 'kwalitatief goede' Bojan

Na Feyenoord en PSV mengt ook Ajax zich in de strijd om Bojan Krkic (22). Dat heeft trainer Frank de Boer tijdens het trainingskamp in Oostenrijk bevestigd aan Voetbal International.

De Boer bevestigt interesse in 'kwalitatief goede' Bojan

'Hij is een kwalitatief goede speler, die weet wat het is om te presteren op het hoogste niveau', stelde De Boer vrijdagmiddag. 'Bojan is een zwervende aanvaller van het type Viktor Fischer. Hij is geen echte rechtsbuiten zoals Isaac Cuenca, maar ik zou hem er graag bij hebben.'

Zowel het huren als het kopen van de aanvaller van Barcelona is een optie. Afgelopen seizoen huurde Ajax de momenteel geblesseerde Cuenca al van de Catalanen, met wie de Amsterdammers nauwe banden onderhouden.

Bojan heeft in Camp Nou geen uitzicht op een basisplaats en werd daarom afgelopen seizoen al verhuurd aan AC Milan, waar hij voornamelijk als invaller fungeerde. Komend seizoen moet daar verandering in komen.

De kans bestaat dus dat Bojan daarvoor naar de Eredivisie verhuist, want eerder liet zijn zaakwaarnemer al weten dat zijn cliënt de interesse van Feyenoord en PSV serieus neemt. Ook landskampioen Ajax is daarmee een serieuze kandidaat. De Amsterdammers zijn immers verzekerd van Champions League-voetbal.

Dat is niet de enige reden dat Ajax een streepje voor heeft op de Nederlandse concurrenten, zo stelt De Boer. 'Ik heb zelf al met hem gesproken. Hij is al heel lang in beeld bij ons, we hebben al jaren contact met zijn vader. Het zou me verbazen als hij voor een andere Nederlandse club kiest dan Ajax.'

Ajax heeft ook nog concurrentie te duchten vanuit de Primera División. In Spanje verschenen onlangs al berichten dat Real Betis op het punt stond om een akkoord te bereiken met de Spanjaard met Servische roots. Wel was zijn riante jaarsalaris van drie miljoen euro een obstakel. (Simon Zwartkruis)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen