'Barça zet in op eigen talent: Aleña en Riqui Puig krijgen serieuze kans'

Reacties

Carles Aleña en Riqui Puig maken komend seizoen deel uit van de eerste selectie van Barcelona, meldt Diario Sport. Met de twee talentvolle middenvelders hoopt de club dat er in het eerste elftal weer meer spelers uit de eigen opleiding rondlopen.

'Barça zet in op eigen talent: Aleña en Riqui Puig krijgen serieuze kans'
© Pro Shots

Aleña en Puig (foto) golden in hun tijd in de jeugdopleiding als groot talent en werden door sommigen zelfs gezien als mogelijke opvolgers van Xavi en Andrés Iniesta. Van een doorbraak in de hoofdmacht van Barça is het echter nog niet gekomen. De 22-jarige Aleña werd in januari verhuurd aan Real Betis en de twintigjarige Puig en kwam dit seizoen ondanks zijn reputatie als veelbelovend talent pas drie keer in actie.

Daar moet komend seizoen dus verandering in komen. Hoewel er voor de twee technisch begaafde middenvelders ook veel interesse is van buitenaf - Ajax werd al eens genoemd als geïnteresseerde voor het huren van Riqui Puig - laat Barcelona de twee alleen gaan als er een bod binnenkomt dat te goed is om te weigeren. Maar in principe worden Aleña en Puig allebei een vast lid van de A-selectie van trainer Quique Setién.

Het Barcelona van Xavi: Messi, Frenkie en de aankopen Lautaro en Sancho

De concurrentie op het middenveld was dit seizoen groot met Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Arturo Vidal, Ivan Rakitic en Artur, maar de drie laatstgenoemden werden de laatste tijd al regelmatig in verband gebracht met een zomers vertrek. Met het opnemen van Aleña en Puig in de A-selectie wil de clubleiding nu voor de broodnodige verjonging gaan zorgen. Vooral Vidal en Rakitic, allebei 32, beginnen op leeftijd te raken.

Maar misschien nog wel belangrijker is dat na de doorbraak van Sergi Roberto de aanwas uit La Masía stil is komen te liggen. De befaamde jeugdopleiding leverde in het verleden spelers als Pep Guardiola, Carles Puyol en Xavi en Iniesta af aan het eerste elftal, maar het aandeel zelfopgeleide basisspelers is met Sergio Busquets, Lionel Messi en Gerard Piqué steeds kleiner geworden. En dus krijgen Aleña, Puig en ook Ansu Fati hun kans.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.