Barcelona in rep en roer door Real Madrid-flirt Aleña

Reacties

Carles Aleña heeft zich niet bepaald populair gemaakt bij de achterban van Barcelona. De middenvelder, die in de tweede seizoenshelft op huurbasis uitkomt voor Real Betis, sloot in een interview met Cadena SER niet uit dat hij ooit de overstap maakt naar aartsrivaal Real Madrid.

Barcelona in rep en roer door Real Madrid-flirt Aleña
© Pro Shots

De 22-jarige Aleña geldt al jaren als een groot talent bij Barcelona en was als speler uit de eigen jeugdopleiding erg populair bij de fans, die regelmatig kritiek uitten op trainer Ernesto Valverde omdat de spelmaker zo weinig speeltijd kreeg. Van die populariteit is na het interview dat de technicus gaf weinig meer over. Sterker nog, Aleña werd dusdanig hard aangevallen op internet dat hij zich genoodzaakt voelde om zijn Twitter-account te verwijderen.

'In het voetbal gebeuren soms rare dingen', antwoordde Aleña op de vraag of hij ooit een aanbieding van Real Madrid zou overwegen. 'Ik ben al heel mijn leven Barcelona-fan. Het zou zwaar zijn om voor Real te kiezen, maar mij is altijd geleerd om nooit nooit te zeggen. Op dit moment zie ik Real Madrid echter nog als een grote rivaal.'

Aleña hoopt de komende maanden basisspeler te zijn bij Real Betis, een kans die hij in Camp Nou niet kreeg. Toch neemt de middenvelder Barça-trainer Valverde niets kwalijk. 'Hij heeft me nooit verteld waarom ik geen serieuze kans kreeg. Maar toch was onze relatie goed, hij heeft veel voor mij gedaan en ik hoop hem in de toekomst weer te treffen. Ik heb hem gebeld om vaarwel te zeggen. Hij wist dat ik weg wilde. Dat heb ik al in december aangegeven.'

Barcelona nam Aleña al op zevenjarige leeftijd op in de jeugdopleiding. In 2016 debuteerde de technisch begaafde spelmaker, maar sindsdien kwam hij in vier seizoenen tot slechts 39 optredens. Vorig seizoen leek hij met 27 wedstrijden op weg naar zijn definitieve doorbraak, maar die kreeg deze jaargang geen vervolg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.