Kluivert komt met opmerkelijk Barça-pleidooi: 'Puig verdient een kans'

Reacties

Nu Carles Aleña door Barcelona is verhuurd aan Real Betis, verdient toptalent Riqui Puig een kans in het eerste elftal. Dat vindt althans Patrick Kluivert, hoofd van de Catalaanse jeugdopleiding.

Kluivert komt met opmerkelijk Barça-pleidooi: 'Puig verdient een kans'
© Pro Shots

De 20-jarige middenvelder mocht vorig seizoen twee keer opdraven in La Liga, maar dit seizoen moet hij het doen met optredens in Barça B. En dat terwijl hem een grote toekomst wordt voorspeld. Het middenveld van de ploeg van Ernesto Valverde is echter bomvol, waardoor er voor Puig geen ruimte is. Daar kan echter zomaar verandering in gaan komen, nu Aleña is verhuurd aan Betis.

Kluivert heeft tegenover radiostation Onda Cero dan ook een oproep gedaan richting Valverde. 'Het ligt natuurlijk aan de keuzes van de trainer, maar ik vind dat Riqui het gat moet opvullen dat Carles heeft achtergelaten. Zo hoort dat te gaan. En dat heb ik Riqui ook verteld.'

De woorden van Kluivert zullen ongetwijfeld in goede aarde vallen bij Puig, die eerder nog niet zo blij was met de Nederlander. De voormalig spits vond begin deze maand namelijk dat de jonge spelmaker beter verhuurd kon worden om aan spelen toe te komen, hij noemde daarbij zelfs de naam van Ajax, maar daar was Puig niet van gediend.

'Ik wil bij Barcelona blijven, simpel', reageerde de jongeling gepikeerd. 'Er zijn niet veel kansen, maar de kansen díé er zijn, wil ik pakken. En volgens mij doe ik dat ook. Bovendien gaat Éric Abidal als technisch directeur over dit soort zaken, hij staat boven Kluivert. Dus voor dit soort zaken moet je bij hém zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.