Barça-president schetst doemscenario: geen Neymar, geen Martínez

Reacties

Deze zomer zal Barcelona niet zomaar grote namen halen. President Josep Maria Bartomeu zegt dat het mede door de coronacrisis niet mogelijk is om grote transferuitgaven te doen. Daardoor lijkt er een streep te kunnen door de komst van bijvoorbeeld Lautaro Martínez of Neymar.

Barça-president schetst doemscenario: geen Neymar, geen Martínez
© Pro Shots

Bartomeu legt in gesprek met Diario Sport het financiële plaatje van Barcelona voor. 'De club heeft tussen de maanden maart en juni een verlies van zo'n tweehonderd miljoen euro gedraaid. Als er niets verandert aan de huidige situatie, blijven we verlies draaien.'

Barça werd de afgelopen maanden herhaaldelijk gelinkt aan Martínez (Internazionale) en aan Neymar (Paris Saint-Germain). Bartomeu bevestigt echter dat die spelers voorlopig niet in het shirt van Barcelona zijn te bewonderen. 'Vanwege de huidige financiële situatie is het voor ons niet mogelijk om grote transferbedragen te betalen.' Bartomeu denkt dat de huidige situatie niet zomaar opgelost is en dat diverse Europese topclubs ook in de komende jaren problemen zullen hebben met de financiële huishouding. 

Uiteraard werd Bartomeu ook gevraagd naar Neymar, van een deal lijkt het dit jaar niet te komen. 'PSG wil hem niet verkopen. Vorig jaar hebben we alles geprobeerd om hem aan te trekken, op dit moment gaat we het niet eens proberen', zijn de duidelijke woorden van de beleidsbepaler.

Pjanic
Barça was al wel actief op de transfermarkt, Miralem Pjanic (Juventus) werd aangetrokken, terwijl Arthur Melo de omgekeerde weg bewandelde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.