'Barça-paria' Coutinho verrast door negatieve verhalen in Spaanse pers

Reacties

Philippe Coutinho is verrast door de verhalen dat hij zou hebben geweigerd om in te vallen in het competitieduel met Celta de Vigo (3-3) van afgelopen weekend. Ondertussen schrijven de Spaanse sportkranten dat de Braziliaan de ergernis heeft gewekt van zijn ploeggenoten bij Barcelona.

'Barça-paria' Coutinho verrast door negatieve verhalen in Spaanse pers
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
3 - 3
Barcelona
Barcelona

Coutinho kwam zaterdag niet in actie voor Barcelona, maar was toch het onderwerp van gesprek. Toen Ansu Fati geblesseerd uitviel, liet interim-trainer Sergi de 29-jarige middenvelder namelijk warmlopen. Uiteindelijk was het de jonge Alejandro Baldé die na rust in de ploeg kwam in plaats van Fati. In Spanje werd de suggestie gewekt dat Coutinho met zijn luie houding de onvrede had gewekt van Sergi.

De interim-coach, inmiddels afgelost door Xavi, ontkende dat na afloop al. Nu heeft ook Coutinho gereageerd op de kwestie. 'Ik was wel een beetje verrast toen ik thuiskwam en het verhaal zag', reageerde de voormalig speler van Liverpool op een persconferentie bij de Braziliaanse nationale ploeg, waar hij zich deze week heeft gemeld.

Inmiddels gaat in Spanje ook het verhaal dat sommige spelers van Barcelona de houding van Coutinho tijdens trainingen en wedstrijden zat beginnen te worden. Zo zou hij na afloop van het duel met Celta een uitbrander hebben gekregen van een van de dragende spelers. Zelf ontkent hij dat. 'Ik ben nog nooit onprofessioneel geweest.'

Uitgang
Coutinho is zich dus van geen kwaad bewust en zegt ook respectvol samen te kunnen werken met zijn ploeggenoten. In Spanje wordt de Braziliaanse miljoenenaankoop, in 2018 overgekomen van Liverpool, echter nadrukkelijk naar de uitgang geschreven. Na de komst van Xavi is hij een van de spelers die zou moeten vertrekken, samen met Luuk de Jong.

Zelf zegt Coutinho uit te kijken naar de samenwerking met de nieuwe trainer. 'Xavi was een geweldige speler, een idool, en nu is hij weer thuis gekomen bij Barcelona. Ik hoop dat hij erg succesvol is met de groep die we hebben. Ik heb al eens met hem gesproken toen ik een arts moest bezoeken in Qatar. Hij is een geweldige vent, hij zal het goed doen bij Barcelona.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.