Warmlopen, maar niet invallen: wéér Spaanse speculaties over Coutinho

Reacties

Philippe Coutinho kwam zaterdagavond niet in actie voor Barcelona, maar vestigde toch de aandacht op zich in het competitieduel met Celta de Vigo (3-3). Spaanse media plaatsen vraagtekens bij de houding van de Braziliaanse miljoenenaankoop, die volgens sommige journalisten weigerde in te vallen.

Warmlopen, maar niet invallen: wéér Spaanse speculaties over Coutinho
© Pro Shots
Celta de Vigo
Celta de Vigo
3 - 3
Barcelona
Barcelona

Interim-trainer Sergi sommeerde Coutinho zaterdagavond te gaan warmlopen toen duidelijk werd dat Ansu Fati niet verder kon door een blessure, maar uiteindelijk was het Alejandro Baldé die de aanvaller na rust verving. Het zou het gevolg zijn geweest van de houding van de voormalig speler van Liverpool, die tijdens de warming-up niet bepaald een gemotiveerde indruk maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De wissel - of beter: het niet invallen van Coutinho - zorgt ervoor dat de Braziliaan wederom in het nieuws komt wegens andere reden dan zijn kwaliteiten. Eerder deze week speculeerden de grote sportkranten al over een tussentijds vertrek in januari, nu vragen Sport en Marca zich af of Sergi hem inderdaad niet liet invallen omdat hij er tijdens het warmlopen met de pet naar gooide.

Sergi hield zich na afloop op de vlakte, toen hij werd gevraagd naar het moment. 'Mij is niets opgevallen. Ik was bezig met de wedstrijd, niet met degenen die de warming-up deden. In tien dagen heb ik geprobeerd iedereen mee te krijgen. Het is duidelijk dat degenen die niet spelen, het moeilijker hebben. Maar ik moet beslissingen nemen en hij heeft vandaag niet gespeeld.'

Uitgefloten
Sergi nam het eerder deze week nog voor Coutinho op, nadat hij werd uitgefloten tijdens het Champions League-duel met Dinamo Kiev. De voormalige Liverpool-ster heeft het niveau van zijn periode op Anfield in Camp Nou nooit kunnen benaderen en werd daarom al verhuurd aan Bayern München. Ronald Koeman gaf hem een nieuwe kans, maar na diens ontslag mag Coutinho vertrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Philippe Coutinho
Meer over Philippe Coutinho
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.