'Barcelona wil versneld afscheid nemen van Luuk de Jong'

Reacties

Barcelona hoopt met een versneld vertrek van Luuk de Jong wat ruimte in de selectie te maken, zo schrijft de Catalaanse krant Sport. De nieuwe trainer Xavi zou het niet zien zitten in Luuk de Jong.

'Barcelona wil versneld afscheid nemen van Luuk de Jong'
© Pro Shots

De Jong werd eind augustus als noodoplossing naar Camp Nou gehaald. Barcelona bereikte een akkoord over een huurperiode van een seizoen met Sevilla, waar de 38-voudig Oranje-international in de hiërarchie gezakt was tot derde optie voor de spitspositie. Ronald Koeman vond de spits mede vanwege diens kopkracht een welkome aanvulling voor de selectie. De Jong had het in zijn eerste maanden moeilijk bij Barcelona en scoorde in negen optredens één keer. Door het ontslag van Koeman is zijn perspectief bij Barça verder afgebrokkeld.

Volgens de informatie uit Spanje zou Barcelona naar opties zoeken om de huurovereenkomst tussentijds te beëindigen. Xavi zou aan de clubleiding al duidelijk hebben gemaakt dat De Jong geen deel uitmaakt van zijn plannen. Binnen Barça wordt gedacht aan het vinden van een oplossing in samenspraak met Sevilla. Een mogelijkheid is De Jong in de tweede seizoenshelft te verhuren aan een andere club, zodat op salariskosten bespaard kan worden door de Catalanen.

De Jong maakt momenteel ook geen deel uit van de Oranje-selectie. In oktober zat hij bij de interlands van het Nederlands elftal tegen Letland en Gibraltar nog op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.