Barça kent veel moeite met club van vierde niveau, maar bekert wel verder

Reacties

Barcelona heeft met pijn en moeite een nipte bekerzege geboekt op Barbastro. In de zestiende finale van de Copa del Rey kwam de thuisploeg knap terug in de wedstrijd, maar uiteindelijk bekerde Barcelona wel verder.

Barça kent veel moeite met club van vierde niveau, maar bekert wel verder
© Pro Shots
Barbastro
Barbastro
2 - 3
Barcelona
Barcelona

Bij Barcelona stond Frenkie de Jong in de basis. Hij stond samen met Oriol Romeu en Fermín López op het middenveld. Het zeventienjarige talent Héctor Fort begon op linksback, Lewandowski en Ilkay Gündogan zaten op de bank.

Het werd geen grootse eerste helft van de Catalaanse topclub, maar Barcelona was wel duidelijk de betere ploeg. Barbastro, uitkomend op het vierde niveau van Spanje, kreeg na een kleine twintig minuten de eerste treffer tegen. Een getoucheerde voorzet kwam wat fortuinlijk voor de voeten van Lopez terecht, die vervolgens kalm de 0-1 binnenschoof.

Na rust liet ook de jonge Fort zich zien. Hij trok naar binnen, gaf een scherpe voorzet en bij de tweede paal werd die bal binnengelopen door Raphinha. Na een uur kwam Barbastro terug in de wedstrijd. Adria de Mesa stond precies op de goede plek om een verlengde corner binnen te tikken.

Vervolgens braken angstige minuten aan voor Barcelona, dat tot kort voor tijd de voorsprong moest verdedigen. Barbastro heeft zeker kansen gehad, maar uiteindelijk ging Barcelona er met de zege vandoor. De ploeg van Xavi kreeg twee minuten voor tijd een penalty mee, die invaller Lewandowski raak schoot. Ook Barbastro kreeg nog een pingel, die Marc Prat benutte, maar het bleef bij 2-3.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.