Barça doet beklag bij Spaanse bond over VAR na 'schandaal' in Clásico

Reacties

Barcelona heeft naar aanleiding van de penalty die zaterdag werd gegeven aan Real Madrid een statement uitgebracht, waarin het een dringende oproep doet aan de Spaanse voetbalbond (RFEF) om het gebruik van de VAR in La Liga eens serieus onder de loep te nemen.

Barça doet beklag bij Spaanse bond over VAR na 'schandaal' in Clásico
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

Het gebruik van video-arbitrage zorgt al maanden voor discussie in de Spaanse voetbalwereld. Zo was het vorig seizoen bijna wekelijks onderwerp van gesprek, omdat Real Madrid de arbitrage volgens boze tongen wel erg vaak mee had op weg naar het veroveren van de landstitel. Ook zaterdag werd De Koninklijke volgens het Barça-kamp weer bevoordeeld. Ook trainer Ronald Koeman wees na de verloren El Clásico op het inconsequente gebruik van de VAR. 'De VAR is goed, maar dan moet die er wel zijn voor alle teams.'

De discussie over de VAR is in Spanje nog altijd gaande, zeker nu uit een geluidsfragment blijkt dat een van de assistenten al tijdens de wedstrijd tegen scheidsrechter Juan Martínez Munuera zei dat Sergio Ramos eerst een overtreding maakte op Barça-verdediger Clément Lenglet, alvorens Real een penalty kreeg. Dat de Spaanse arbiter de claim van zijn assistent negeerde, zorgt voor nog meer olie op het vuur. Sport spreekt al van een 'schandaal'. Barça is nu van plan de hele conversatie tussen de arbiters en de VAR op te vragen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In een statement heeft de club maandagavond een oproep gedaan aan de voetbalbond om actie te ondernemen, aangezien de VAR in de ogen van de Catalanen geen eerlijke criteria hanteert. 'Dit heeft een negatieve impact gehad op Barcelona en is in het voordeel geweest van de meeste directe opponenten.' Daarbij wijst Barça ook op statements van andere clubs in La Liga, die hetzelfde gevoel bekruipt. De RFEF moet in actie komen, om ervoor te zorgen dat het imago en de geloofwaardigheid van de Spaanse competitie niet in gevaar komt.

Volgens Spaanse media zijn ze bij Barcelona van mening dat scheidsrechtersbaas Carlos Velasco Carballo bezig is met een campagne tegen de club. De voormalige toparbiter uit Madrid zou met opzet scheidsrechters zetten op wedstrijden van Barça met wie de club in het verleden al vaker problemen heeft gehad. Voorzitter Josep Maria Bartomeu bevestigde maandagavond tijdens zijn persconferentie dat Barça inderdaad wil dat de VAR weer eenduidige criteria gaat hanteren en liet weten dat de club het opgedoken audiofragment gaat bestuderen.

'Het siert Koeman niet dat hij zoveel klaagt over de arbitrage'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.