Irritatie bij Koeman: 'De VAR moet er voor alle teams zijn'

Ronald Koeman liep direct na afloop van El Clásico al naar scheidsrechter Juan Martínez Munuera toe voor een verklaring. Real Madrid kreeg in de tweede helft een strafschop, waar Barcelona die in de eerste helft niet kreeg. Koeman ergerde zich in Camp Nou aan de VAR.

Barcelona
Barcelona
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

De bal ging in de tweede helft bij een 1-1 stand op de stip voor Real nadat Clément Lenglet Sergio Ramos had vastgehouden. Ramos schoot zelf raak voor 1-2. 'Is dat een penalty? Ik vind van niet', zei Koeman na afloop tijdens de persconferentie. 'Ik vroeg de scheidsrechter waarom de VAR alleen maar tegen Barcelona is. Ik hoop dat iemand me nog meer kan uitleggen over hoe de VAR in Spanje werkt. In meerdere wedstrijden, tegen Sevilla, Getafe en nu Real Madrid kregen we geen hulp van de VAR. De VAR is goed, maar dan moet die er wel zijn voor alle teams. Ik heb er nog niet met Lenglet over gesproken, maar Ramos pakte hem eerst vast. Daarom vind ik dit geen strafschop.'

Koeman snapt wel dat de spelers van Real Madrid alles aangrepen voor de winst. 'Het is normaal dat hun spelers hun best doen om ervoor te zorgen dat de scheidsrechter fluit voor een penalty. Ik wil het er niet meer over hebben. Wat wel duidelijk is, is dat dit een cruciaal moment was in de wedstrijd. Ik koos daarna nog voor wat verse krachten met Dembélé en Trincão om een-op-een te gaan spelen. Dat was riskant, maar als we verliezen maakt me het niet uit of dat met 1-2 of 1-3 is.'

Dest
Koeman zette Sergiño Dest in de basis voor zijn eerste Clásico. De rechtsback speelde verdienstelijk, maar verloor wel. 'Het was een moeilijke wedstrijd. Wij kregen kansen en Real kreeg ze ook. Het was mijn eerste Clásico, maar ik ben pissig dat we hebben verloren. Over de penalty kan ik niks zeggen, want ik heb het niet goed gezien. Real was misschien wat scherper voor het doel. Woensdag moeten we weer aan de bak tegen Juventus, dan moeten we er staan. We moeten door en de teamspirit terugkrijgen.'