Opluchting bij Real Madrid: 'De crisis duurde twee wedstrijden'

De zege van zaterdag op Barcelona heeft voor opluchting gezorgd bij Real Madrid. De koploper van La Liga kende een belabberde voorbereiding op El Clásico, maar slaagde er wel in om de ploeg van trainer Ronald Koeman te verslaan.

Barcelona
1 - 3
Real Madrid
Real Madrid

'We wilden ons revancheren en El Clásico is een unieke wedstrijd in de wereld', vertelde Sergio Ramos tegen de Spaanse pers. 'We hadden er veel zin in en gingen als een team de wedstrijd in. Je kan dan niet meer stilstaan bij slechte reeksen of eerdere nederlagen. We zijn heel blij met de drie punten en dit doet ons heel goed voor de komende wedstrijden, om bij de aartsrivaal op bezoek te winnen.'

De aanloop naar El Clásico was voor Real verre van goed, zoals Ramos al aangaf. De ploeg verloor in de competitie van Cádiz (0-1) en in de Champions League van Shakhtar Donetsk (2-3). 'Het was een week crisis en die crisis duurde twee wedstrijden', vervolgde Ramos. 'We moeten nu gewoon drie punten blijven pakken. Deze smaken heel lekker, glorieus zelfs. Dit team heeft al heel veel gewonnen en dat willen we blijven doen.'

Ramos hielp Real door in de tweede helft een strafschop te benutten voor 1-2 nadat hij zelf werd gevloerd door Clément Lenglet. 'Sommige verdedigers gaan tot het gaatje, maar deze strafschop is overduidelijk. De scheidsrechters en de VAR zijn er om ons als spelers te helpen in dit soort situaties. Het was een duidelijke overtreding. Er is veel wederzijds respect tussen de ploegen. Barcelona had het lastig zonder de bal. Na rust waren wij beter dan in de eerste helft.'

Zidane
Trainer Zinedine Zidane loofde Ramos tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 'We weten hoe belangrijk Sergio voor ons is, niet alleen als speler. Hij is altijd positief in het veld en we willen hem er altijd bij hebben. Je ziet wel hoe belangrijk hij is als je ziet hoe we vandaag hebben gespeeld.'

De oefenmeester van Real genoot logischerwijs van de overwinning. 'We kunnen winnen van een ploeg die het ons heel moeilijk kan maken. Courtois was belangrijk met zijn reddingen, maar we creëerden zelf ook genoeg kansen. Ik ben blij met deze drie punten, daar mogen we zeker van genieten. Nu is het tijd om even te rusten en de focus te leggen op de wedstrijd van dinsdag (in de Champions League tegen Borussia Mönchengladbach, red.).'