Balotelli steekt eigen woning met vuurwerk in brand

Met een AC Milan-shirt naar een tv-uitzending terwijl hij uitkwam voor Internazionale, met een iPad spelen in de dug-out tijdens een wedstrijd van het Italiaanse elftal en dartpijltjes naar jeugdspelers gooien vanuit zijn raam. Het is een greep uit de nog jonge maar veelbesproken carrière van Mario Balotelli. Zaterdag kwam het Italiaanse probleemkind wederom negatief in het nieuws.

Balotelli steekt eigen woning met vuurwerk in brand

Volgens The Guardian moest de aanvaller van Manchester City vrijdagnacht zijn brandende appartement verlaten. Uit verveling gooiden hij en vrienden vanuit zijn badkamer vuurwerk op straat. Het ging mis, toen enkele handdoeken vlam vatten en het vuur razendsnel om zich heen greep.

Zodoende moest de aanvaller aan de vooravond van de derby met stadgenoot United met het schaamrood op de kaken de hulpdiensten bellen. Met groot materieel rukte de brandweer van Cheshire, even buiten Manchester, uit om erger te voorkomen.

Veel indruk maakte de situatie niet. De politie moest Balotelli ervan weerhouden de brandende woning niet opnieuw binnen te gaan om geld en een koffer veilig te stellen. Schuldbewust was hij evenmin. De Italiaan wees een van zijn vrienden als dader aan om vervolgens doodkalm in te checken in een hotel.

Voor Balotelli, trefzeker in zijn vier laatste optredens voor City, komt het incident op een zeer vervelend moment. De afgelopen weken was City-manager Roberto Mancini vol lof over het gedrag van zijn pupil. Vrijdag sprak de coach nog van een 'mentaliteit die zich in positieve zin ontwikkelde'.

Balotelli, op wie de offensieve strategie van City in het duel met Manchester United grotendeels is afgestemd, moet zijn trainer tot wanhoop drijven. Wat hij ook doet en zegt, de gekte in het hoofd van de speler steekt vroeg of laat toch weer de kop op. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's