Balotelli spreekt woede uit over racistische Lazio-fans

Reacties

Mario Balotelli heeft zondag voor de zoveelste keer racistische leuzen naar zijn hoofd gekregen. De 29-jarige spits haalt op zijn Instagram-pagina hard uit naar de supporters van Lazio.

Balotelli spreekt woede uit over racistische Lazio-fans
© Pro Shots

Balotelli speelde zondagmiddag met Brescia tegen Lazio en opende al vroeg de score. Uiteindelijk gingen de bezoekers er nog met een 1-2 zege vandoor. In de eerste helft van de wedstrijd lag het duel even stil vanwege spreekkoren vanaf de tribune.

Balotelli spreekt er schande van. 'Aan de Lazio-fans die vandaag in het stadion waren: schaam je!', aldus de Italiaan, die in zijn loopbaan al zo ontzettend vaak te maken kreeg met racisme. Met name in Italië zijn er de afgelopen jaren veel campagnes geweest om een einde te maken aan racistische leuzen in stadions, maar de gebeurtenissen in Brescia bewijzen dat er nog een lange weg te gaan is.

Lazio heeft in een statement afstand genomen van de racistische uitingen in het stadion: 'Zoals altijd veroordeelt Lazio het discriminerende gedrag van een kleine minderheid van de fans in de wedstrijd tegen Brescia. De club benadrukt nogmaals dat we dit gedrag veroordelen en juridische actie ondernemen om uit te zoeken wie de schuldigen zijn.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.