Lazio blijft best of the rest na dubbele hoofdrol Balotelli

Reacties

Ook in het nieuwe jaar heeft Mario Balotelli van zich doen spreken. De spits was weer verantwoordelijk voor de eerste Serie A-goal van het decennium, maar kreeg het ook opnieuw aan de stok met het publiek van Brescia. De fans van de thuisclub bleven ook nog eens achter met een flinke kater, want Lazio pakte in de extra tijd alsnog de volle buit.

Lazio blijft best of the rest na dubbele hoofdrol Balotelli
© Pro Shots
Brescia
Brescia
1 - 2
Lazio
Lazio

Op 6 januari 2010 had Balotelli twaalf minuten nodig om voor Internazionale tot scoren te komen tegen Chievo Verona, bijna tien jaar later was de spits opnieuw vroeg in de eerste competitiewedstrijd van een nieuw decennium trefzeker. Hij profiteerde van een inschattingsfout achterin bij Lazio en werkte beheerst af.

De goal van Balotelli werd met luid gejuich ontvangen in het stadion, Brescia staat er immers niet goed voor in de Serie A. De club bivakkeert in de degradatiezone en kan elke opsteker dus goed gebruiken.

Tegen subtopper Lazio ging het echter nog voor rust mis. Andrea Cistana veroorzaakte een penalty en kreeg tot overmaat van ramp ook nog zijn tweede gele kaart. Topscorer Ciro Immobile maakte geen fout vanaf elf meter en benutte alweer zijn zevende penalty in de Serie A dit seizoen. De spits maakte in totaal al achttien competitiedoelpunten.

Nog voor de goal van Immobile kreeg Balotelli diverse verwensingen naar zijn hoofd geslingerd vanuit het vak met Brescia-supporters. De doelpuntenmaker reageerde met een cynisch applausje en sprak kort over het incident met de scheidsrechter. De wedstrijd werd echter niet stilgelegd.

In de tweede helft hield Brescia het met een man minder ontzettend lang vol, maar Immobile sloeg in de extra tijd voor een tweede keer toe. De spits kreeg in een overvol strafschopgebied net genoeg ruimte om doeltreffend uit te halen. Met zijn goal zorgde hij voor aansluiting bij Inter en Juventus.

De nummer één en twee van de Serie A hebben drie punten meer dan Super Cup-winnaar Lazio, dat zelf weer een voorsprong van vier punten heeft op stadgenoot AS Roma.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer M. Balotelli
Meer over M. Balotelli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.