Balende Ten Hag maakt zich zorgen over blessure Martínez

Reacties

Erik ten Hag baalt van de schade die Manchester United heeft opgelopen in het eerste duel met Sevilla in de kwartfinale van de Europa League. Niet alleen als het gaat om tegengoals, maar zeker ook wat betreft blessures.

Balende Ten Hag maakt zich zorgen over blessure Martínez
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Raphaël Varane werd halverwege vervangen door Harry Maguire en Lisandro Martínez werd op Old Trafford van het veld gedragen door collega-internationals Gonzalo Montiel en Marcos Acuña, toen hij niet verder kon en Ten Hag al uitgewisseld was. De manager vreest de twee een tijd te moeten missen. Met name de klachten bij Martínez waren zorgwekkend. De ex-Ajacied liep een blessure op zonder toedoen van een tegenstander. Volgens Engelse media wordt gevreesd voor een spierscheuring.

'Er was geen tegenstander bij betrokken. Het ziet er niet goed uit, maar we moeten afwachten', zei Ten Hag kort na afloop bij BT Sport. 'Raphaël heb ik nog niet gesproken, maar het ging om een blessure waar hij in de voorbije weken al last van heeft gehad', ging de Nederlander verder. Hij moest tegen Sevilla vanwege blessures Luke Shaw en Marcus Rashford al missen. Anthony Martial startte, maar hield het door een gebrek aan wedstrijdritme slechts iets meer dan een uur vol.

Volgens Ten Hag ging het ritme uit de wedstrijd door zijn wissels, waarvan er een paar noodgedwongen waren. United was bij een 2-0 stand dicht bij meer goals, maar zag het in de slotfase tegen de verhoudingen in misgaan. Door een eigen goal van Tyrell Malacia werd het 2-1, waarna Youssef En-Nesyri via Harry Maguire voor de 2-2 eindstand zorgde. Die goal kwam ook nog op naam van de vervanger van Varane.

'We verloren de controle door een ongelukkig moment en met tien man incasseerden we na het uitvallen van Martínez nog een tweede eigen goal. Het is gewoon pech en daar moeten we mee omgaan. In de slotfase hadden we rustiger moeten zijn, dan hadden we kunnen profiteren van een paar countermogelijkheden. Verdedigend hadden we pech met het van richting veranderen van schoten', analyseerde Ten Hag, die flink baalde van het gelijkspel. 'We hadden de wedstrijd in onze handen. We stonden met 2-0 voor en hadden een derde en vierde doelpunt moeten maken. Wij waren echt de bovenliggende partij, tot de ongelukkige momenten dat we moesten wisselen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.