Kopzorgen voor Ten Hag na dramatische slotfase tegen Sevilla

Reacties

Manchester United heeft zichzelf tekort gedaan in de kwartfinale van de Europa League tegen Sevilla. Door twee goals van Marcel Sabitzer leek de ploeg van manager Erik ten Hag met een riante voorsprong af te reizen naar Spanje, maar in de slotfase knokten de Andalusiërs zich nog terug.

Kopzorgen voor Ten Hag na dramatische slotfase tegen Sevilla
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
2 - 2
Sevilla
Sevilla

Ten Hag kon tegen de ploeg van ex-Ajacieden Lucas Ocampos en Nemanja Gudelj geen beroep doen op de geblesseerde Marcus Rashford, maar United bleek het ook zonder zijn clubtopscorer te kunnen. Marcel Sabitzer stond bij afwezigheid van de Engelse aanvaller op. De Oostenrijkse middenvelder schoot binnen een tijdsbestek van acht minuten twee keer raak, eerst op aangeven van Bruno Fernandes en daarna na een fraaie steekpass van Anthony Martial.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Martial betaalde het vertrouwen van Ten Hag daarmee dubbel en dwars terug. De Franse aanvaller startte voor het eerst sinds 14 januari weer in de basis, nadat hij afgelopen zaterdag als invaller al had gescoord in de competitiewedstrijd tegen Everton (2-0). Wout Weghorst moest daardoor opnieuw vanaf de bank toekijken en zag vanaf die plek dat Martial sterk speelde. Na een uur mocht Weghorst zijn Franse concurrent aflossen in de spits.

Ten Hag had in de rust ook al een wissel moeten doorvoeren. Harry Maguire verving Raphaël Varane, omdat de Franse verdediger niet verder kon. Ook Met Maguire naast Lisandro Martínez gaf United nauwelijks grote kansen weg en was het via Antony nog dicht bij de 3-0, maar de Braziliaan raakte na een fraaie actie de paal. In de slotfase deed Sevilla vervolgens nog iets terug, toen Jesús Navas de bal via Malacia achter David de Gea kreeg.

Sevilla rook daarna bloed en zette de jacht in de gelijkmaker. De Gea voorkwam die in eerste instantie nog met een knappe redding op een kopbal van Youssef En-Nesyri, maar daarna knikte de Marokkaanse spits alsnog raak via Maguire. Zo moet United aan de bak in de return, in de wetenschap dat Bruno Fernandes dan is geschorst vanwege een gele kaart. Bovendien zag Ten Hag in de slotfase Martínez nog uitvallen met een ogenschijnlijk ernstige blessure.

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.