Bale verrast met grote doelen bij presentatie in Los Angeles

Reacties

Gareth Bale heeft de geruchten over een naderend afscheid van tafel geveegd. De 32-jarige Welshman is niet naar Los Angeles FC gekomen om af te bouwen. Sterker, hij heeft nieuwe doelen voor de lange termijn uitgesproken.

Bale verrast met grote doelen bij presentatie in Los Angeles
© Pro Shots

Bale heeft een contract tot medio 2023 getekend in Los Angeles, maar die verbintenis moet nog maar het begin zijn van zijn Amerikaanse avontuur. De voormalige sterspeler van Tottenham Hotspur en Real Madrid denkt dat de Major League Soccer voor hem de ideale omgeving is om in vorm te blijven. Dat moet hem weer helpen belangrijk te blijven voor de nationale ploeg.

Wales neemt deel aan het WK in Qatar eind dit jaar, het is de eerste WK-deelname voor Wales sinds 1958. Bale zinspeelde alvast op een volgende WK-deelname. De linkspoot wil minstens het EK van 2024 meemaken en waarschijnlijk is de honger daarna nog niet gestild. 'Ik ben niet naar Amerika gekomen voor de korte termijn. Hier zijn geeft me een zo goed mogelijke kans om het EK te halen en misschien daarna nog wel een eindtoernooi', klonk het ambitieus.

Bale vertelde bij zijn presentatie dat hij de MLS al aardig gevolgd heeft. Volgens hem wordt het niveau van de Amerikaanse competitie in Europa structureel onderschat. Bale: 'De lat is echt omhooggegaan en het voetbal hier is een stuk beter dan velen in Europa denken. De stadions en teams worden snel beter, het is echt een competitie die in de lift zit. Ik denk niet dat iemand dit nu nog als een afbouwcompetitie ziet. Het is een competitie die fysiek veeleisend is.'

De aanvaller arriveerde vrijdag in de Verenigde Staten, na transfervrij te zijn overgekomen van Real Madrid. Bale gaat nu toewerken naar zijn debuut. Los Angeles FC is momenteel de koploper in de Western Conference en koest zo af op het mogen overslaan van de eerste ronde in de play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.