Bale bevestigt transfer en voegt zich bij Chiellini in LA

Reacties

Gareth Bale heeft zijn aanstaande transfer naar LAFC bevestigd. De 32-jarige buitenspeler publiceert zaterdagavond op zijn socialmediakanalen een video van zichzelf in het shirt van zijn nieuwe club, met de tekst: 'Zie je snel, Los Angeles.' Bale komt transfervrij over van Real Madrid en heeft volgens sommige berichten al zijn handtekening gezet onder een contract.

Bale bevestigt transfer en voegt zich bij Chiellini in LA
© Pro Shots

De komst van Bale werd door diverse internationale media al aangekondigd. Zijn keuze is desondanks verrassend te noemen, omdat hij vooral met Europese clubs in verband werd gebracht. Zijn management bevestigde in gesprek te zijn met Cardiff City, de club uit zijn geboortestad. Bale zou zelfs een bezoek hebben gebracht aan het trainingscomplex van Cardiff en gesproken hebben met hoofdtrainer Steve Morison.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LAFC is met dertig punten uit vijftien wedstrijden de koploper van de Western Conference in de Major League Soccer. De club verzekerde zich eerder al van de komst van Giorgio Chiellini, die echter pas vanaf 7 juli kan worden verwelkomd. Dan opent de transfermarkt officieel de deuren in de VS, dus ook Bale kan pas na die datum worden ingeschreven.

De Welshman beschikte over een aflopend contract bij Real Madrid en laat de club daardoor na negen seizoenen definitief achter zich. Hij won onder meer vijfmaal de Champions League, viermaal de wereldbeker voor clubteams en tweemaal het landskampioenschap met Real. In totaal kwam Bale tot 258 optredens, 106 doelpunten en 67 assists bij de club. Zijn dienstverband in Los Angeles wordt zijn eerste avontuur buiten Europa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.