Bale ontsnapt aan megaschorsing na juichgebaar in Madrileense derby

Reacties

Gareth Bale hoeft niet langer te vrezen voor een zware schorsing na zijn juichgebaar in de Madrileense derby tegen Atlético Madrid (1-3 winst voor Real Madrid). De Spaanse voetbalbond heeft laten weten de Welshman niet te schorsen.

Bale ontsnapt aan megaschorsing na juichgebaar in Madrileense derby

Bale maakte namens Real Madrid de 1-3 tegen Atlético Madrid en vierde die goal (zijn honderdste in dienst van de Koninklijke, red.) met een handgebaar richting het thuispubliek in het Wanda Metropolitano. De Spaanse voetbalfederatie startte vervolgens een onderzoek naar de manier van juichen van Bale. Er hing een schorsing van liefst vier tot twaalf wedstrijden boven het hoofd van de Welshman als de federatie het bewezen achtte dat hij de fans bewust uitdaagde. Dat is dus niet het geval. 

Zijn manier van juichen tegen Atlético Madrid is niet de enige keer dat de 29-jarige aanvaller de aandacht op zich vestigde na het vieren van een goal. Bale maakte zondag vanaf elf meter de winnende in de uitwedstrijd tegen Levante (1-2) en duwde vervolgens ploeggenoot Lucas Vázquez weg.

Het was de zoveelste keer dat Bale negatief werd belicht in Spaanse media. Hij zou de Spaanse taal niet beheersen, groepsmaaltijden overslaan en mede daardoor niet goed in de spelersgroep liggen. Solari verwees in aanloop naar El Clásico van woensdagavond die verhalen naar het land der fabelen. 'Zoals elke andere speler is hij volledig gefocust en de sfeer in de selectie is erg goed. Iedereen wil deze wedstrijd spelen, hij wordt uitgezonden over de hele wereld.'

Real Madrid
Real Madrid
0 - 3
Barcelona
Barcelona
'Dit is het einde voor Bale bij Real Madrid'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.