Juichgebaar na jubileumgoal komt Bale mogelijk duur te staan

Reacties

Gareth Bale hangt mogelijk een zware schorsing boven het hoofd omdat hij afgelopen zaterdag een provocatief gebaar maakte na zijn treffer tijdens het competitieduel van Real Madrid met Atlético Madrid.

Juichgebaar na jubileumgoal komt Bale mogelijk duur te staan

La Liga heeft de Spaanse voetbalfederatie verzocht om een zaak te openen tegen Bale, die de beslissende 1-3 produceerde in de derby. Na zijn treffer maakte de Welshman een gebaar met zijn arm dat als provocatief kan worden uitgelegd. Het was nota bene de honderdste treffer van Bale in dienst van De Koninklijke.

Sinds enkele jaren heeft La Liga de regels aangaande het juichen aangescherpt. Als de tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond het bewezen acht dat Bale de fans van Atlético Madrid bewust uitdaagde, hangt hem volgens de regels een schorsing van tussen de vier en twaalf wedstrijden boven het hoofd.

Bale is onder trainer Santiago Solari niet verzekerd van een basisplaats. Woensdag startte de Welshman verrassend in de basis in het Champions League-duel met Ajax. In de aanloop naar de return tegen de Amsterdammers speelt Real Madrid achtereenvolgens tegen Girona (zondag, La Liga), Levante (24 februari, La Liga), Barcelona (27 februari, Copa del Rey-toernooi) en nogmaals Barcelona (2 maart, La Liga).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.