Bale hakt de knoop door en gaat Europa verlaten

Reacties

Gareth Bale vervolgt zijn loopbaan buiten Europa. Volgens informatie van MLS Soccer, de officiële website van de Major League Soccer, staat LAFC op het punt om zich te versterken met de transfervrije Welshman. Er ligt een contract voor twaalf maanden klaar voor Bale. The Athletic meldt dat het contract met nog eens achttien maanden verlengd kan worden.

Bale hakt de knoop door en gaat Europa verlaten
© Pro Shots

De toekomst van Bale is de afgelopen weken veelvuldig onderwerp van gesprek in de internationale media. Eerder deze week bevestigde het management van de vijfvoudig Champions League-winnaar in gesprek te zijn met Cardiff City. Bale werd geboren in Cardiff, maar vertrok al op tienjarige leeftijd naar Southampton en speelde dus nog nooit voor de club uit zijn geboortestad. Hij zou een bezoek hebben gebracht aan het trainingscomplex van Cardiff en gesproken hebben met hoofdtrainer Steve Morison.

Het management van Bale liet toen weten dat er ook nog met andere clubs gesproken wordt. Een van die clubs was vermoedelijk LAFC, dat zich onlangs al verzekerde van de komst van Giorgio Chiellini. De Italiaan kan pas op 7 juli officieel worden verwelkomd, want dan opent de transfermarkt. Voor Bale geldt dus hetzelfde. LAFC is met dertig punten uit vijftien wedstrijden de koploper van de Western Conference.

De 32-jarige Bale beschikt over een aflopend contract bij Real Madrid en laat de club daardoor na negen seizoenen definitief achter zich. Zijn dienstverband in Los Angeles wordt zijn eerste avontuur buiten Europa.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.