Gesprekken over romantische transfer voor Bale opgestart

Reacties

Cardiff City doet zijn best om Gareth Bale binnen te halen. Het management van de vijfvoudig Champions League-winnaar heeft inmiddels met de Championship-club gesproken.

Gesprekken over romantische transfer voor Bale opgestart
© Pro Shots

De 32-jarige Bale beschikt over een aflopend contract bij Real Madrid en laat de club daardoor na negen seizoenen definitief achter zich. Cardiff City maakt nu serieus werk van zijn komst. Bale werd geboren in Cardiff, maar vertrok al op tienjarige leeftijd naar Southampton en speelde dus nog nooit voor de club uit zijn geboortestad.

Daar komt deze zomer dus mogelijk verandering in. Het management van Bale bevestigt tegenover de BBC dat de onderhandelingen met Cardiff-voorzitter Mehmet Dalman zijn opgestart. Volgens het regionale medium Wales Online heeft Bale woensdag een bezoek gebracht aan het trainingscomplex van Cardiff en gesproken met hoofdtrainer Steve Morison.

De fans van Cardiff City mogen zich ondanks deze hoopgevende berichten nog niet rijk rekenen. Het management van Bale laat weten dat er ook nog met andere clubs gesproken wordt. Bale kan naar verluidt ook kiezen voor een avontuur in de Amerikaanse Major League Soccer.

Voor een terugkeer naar zijn geboortestad zal Bale wel flink wat salaris moeten inleveren. De aanvaller kreeg bij Real Madrid liefst 695.000 euro per week; dat is meer dan wat de gehele selectie van Cardiff City opstrijkt. Bronnen rondom de speler zeggen echter dat geld totaal onbelangrijk is voor Bale, die vooral gericht is op het aankomende WK met Wales. Het eindtoernooi in Qatar begint in november.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.