Bakkali moet vervolg loopbaan bij Rode Duivels uitstellen

Zakaria Bakkali moet de oefeninterland van België tegen Colombia en de EK-kwalificatiewedstrijd van Jong België tegen Jong Servië aan zich voorbij laten gaan. De zeventienjarige vleugelaanvaller van PSV is nog niet voldoende hersteld van een enkelblessure.

Bakkali moet vervolg loopbaan bij Rode Duivels uitstellen

Na een flitsende seizoenstart debuteerde Bakkali op 15 oktober 2013 in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Wales (1-1) voor de Belgische nationale ploeg, maar sindsdien maakte de Luikenaar met Marokkaanse roots nimmer meer zoveel indruk als hij in zijn eerste duels voor PSV deed.

In augustus vestigde Bakkali nog de aandacht op zich door in een tijdsbestek van vier dagen te scoren tegen zowel SV Zulte Waregem (3-0, een keer) als tegen NEC (5-0, drie keer). Een spierblessure maakte echter een abrupt einde aan de opmars van Bakkali, die vervolgens regelmatig verstek moest laten gaan vanwege blessureleed. Ook in de meest recente wedstrijd van PSV, op bezoek bij NAC Bedra (1-2 verlies), was hij niet van de partij.

Diezelfde enkelbessure weerhoudt hem nu ook van een tweede interland voor De Rode Duivels, die eerst tegen Colombia en vervolgens tegen Japan oefenen. Dat tweede duel zou Bakkali sowieso al niet spelen, aangezien hij zich van bondscoach Marc Wilmots moest melden bij de Belgische beloftenploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen