Bakayoko bezorgt Pastoor debuut om snel te vergeten

Alex Pastoor heeft Almere City FC bij zijn debuut niet naar de overwinning kunnen leiden. Op bezoek bij Jong PSV werd voor de twaalfde keer dit seizoen verloren in de Keuken Kampioen Divisie.

Jong PSV
Jong PSV
5 - 1
Almere City FC

Begin december werd Pastoor aangesteld als opvolger van de ontslagen Gertjan Verbeek, maar interim-trainer Tim Bakens bleef nog tot de jaarwisseling zitten. Ruim een maand na zijn aanstelling zat Pastoor op De Herdgang voor het eerst op de bank bij Almere City, maar het werd een debuut om snel te vergeten.

Op aangeven van Johan Bakayoko zette Simon Colyn de thuisclub in de negentiende minuut op voorsprong, maar drie minuten later had Jonas Arweiler al gelijk gemaakt namens Almere City. Nog voor rust gaven de bezoekers de wedstrijd echter helemaal weg. Nigel Thomas en Fedde Leysen zorgden voor de 3-1 ruststand.

Bij de derde Eindhovense treffer was Bakayoko opnieuw de aangever en in de 72ste minuut bekroonde de Belgische aanvaller zijn uitstekende wedstrijd ook met een doelpunt. Het slotakkoord was voor een debutant, die nog wat extra zout in de wonde van Pastoor strooide. Priske Flyger kwam in september over van FC Midtjylland, maakte maandagavond zijn eerste minuten en kwam ook meteen tot scoren.

Door de overwinning heeft Jong PSV nu 26 punten uit 21 duels, waardoor de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij tiende staat in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City FC heeft negen punten minder en bezet de negentiende en dus voorlaatste plaats.