'Venomenema' is los: De Graafschap loopt wéér averij op in eigen huis

De Graafschap is zondag tegen de derde thuisnederlaag op rij aangelopen. VVV-Venlo won dankzij debutant Nick Venema, die het duel een kwartier voor tijd besliste.

De Graafschap
1 - 2
VVV-Venlo
VVV-Venlo

De Graafschap is verwikkeld in een zinderende strijd om promotie naar de Eredivisie, maar daar was op De Vijverberg opnieuw weinig van te zien. VVV voetbalde wat kansen bij elkaar, al lukte het de bezoekers lange tijd niet de score te openen. Vijf minuten voor rust brak Aaron Bastiaans de ban. De negentienjarige aanvaller profiteerde van geschutter in de defensie en schoot zijn eerste doelpunt van het seizoen binnen (0-1).

De voorsprong voor de bezoekers was niet onverdiend te noemen, maar leek tegelijkertijd een wake-up call te zijn voor De Graafschap. De Doetinchemmers kwamen na rust een stuk beter uit de kleedkamer en dat resulteerde in de gelijkmaker van Ted van de Pavert. De aanvoerder kon van dichtbij binnen koppen, nadat Jasper van Heertum een corner handig verlengde (1-1).

Venema scoort
De Graafschap ging in de slotfase op jacht naar de winnende treffer, maar liet daardoor achterin grote gaten vallen. Nadat Bastiaans al een serieuze waarschuwing gaf, was het debutant Venema die een kwartier voor tijd de trekker overhaalde. Net als bij het openingsdoelpunt ging daar een fout van de thuisploeg aan vooraf (1-2).

Dat bleek een dure misvatting van De Graafschap, dat er in de slotfase niet meer in slaagde langszij te komen. De Superboeren moeten daardoor een pas op de plaats maken op de ranglijst en blijven zesde. VVV klimt naar de tiende plaats.