Koploper Volendam trekt eerste overwinning van 2022 over de streep

FC Volendam heeft met hangen en wurgen het thuisduel met Telstar winnend afgesloten. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie maakte in eigen huis een achterstand goed.

FC Volendam
FC Volendam
2 - 1
Telstar
Telstar

Aan de kant van Volendam begon aanwinst Francesco Antonucci, die zeker tot het einde van het seizoen wordt gehuurd van Feyenoord, op de bank. Vanaf daar zag hij Glynor Plet al snel de score openen. Al na vijf minuten scoorde de Telstar-aanvaller uit een hoekschop, waardoor de thuisclub in de achtervolging moest.

Maar nog in de eerste helft had Volendam de schade gerepareerd; in een tijdsbestek van zes minuten had de ploeg van trainer Wim Jonk de achterstand omgebogen in een voorsprong. Mike Eerdhuijzen zorgde na een half uur voor de gelijkmaker en negen minuten voor rust maakte Robert Mühren (foto) de 2-1. Het was zijn 21ste treffer van het seizoen.

Plet was in de tweede helft nog dicht bij de 2-2, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Het bleef daardoor 2-1, waardoor FC Volendam geen fout maakte bij de start van het nieuwe kalenderjaar.