AZ zakt door het ijs: 'Veel spelers onder de maat, onder wie ikzelf'

Reacties

De teleurstelling overheerst bij AZ na de 1-0 nederlaag tegen Dundee United. De Alkmaarders moeten alle zeilen bijzetten om de laatste voorronde van de Conference League te bereiken. Dani de Wit erkende na afloop dat het spel van AZ ver onder de maat was.

AZ zakt door het ijs: 'Veel spelers onder de maat, onder wie ikzelf'
© Pro Shots
Dundee United
Dundee United
1 - 0
AZ
AZ

'Het is wel duidelijk dat we zelf niet goed genoeg waren. Veel spelers hebben onder de maat gespeeld, onder wie ikzelf', gaf de middenvelder toe in gesprek met Veronica. 'Dan kun je het ook tegen Dundee heel lastig krijgen en dat was ook het geval. We hebben heel veel kwaliteiten om dit soort tegenstanders te verslaan, maar dat kwam er vanavond helaas niet uit. Dat is teleurstellend, maar dit is pas de eerste helft. We moeten het volgende week gaan doen.

Aanvoerder Bruno Martins Indi hield eveneens de moed erin. 'We krijgen ze nog thuis', blikte hij alvast vooruit. 'Ik moet zeggen dat het vrij onnodig was om een tegendoelpunt te krijgen.' Volgens Martins Indi zat er meer in voor AZ. 'Als we gewoon heel rustig blijven, en technisch de dingen goed uitvoeren, kun je goede mogelijkheden krijgen. Dat nemen we mee naar volgende week.'

De enthousiaste Schotse supporters hielpen Dundee in het zadel, merkte de verdediger op. 'Het was een goede sfeer. Zij krijgen daar natuurlijk energie van. Wij willen het rustig krijgen met goed voetbal, maar dat is slechts bij vlagen gelukt.' AZ moet volgende week in eigen huis winnen om nog uitzicht te houden op de groepsfase van de Conference League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.