AZ wint dankzij Jonathas met moeite van Den Bosch

AZ heeft zich maar ternauwernood geplaatst voor de vierde ronde van de KNVB-beker. De Alkmaarders boekten zondag op bezoek bij NEC Nijmegen de eerste competitiewinst van het seizoen, maar hadden woensdagavond op bezoek bij FC Den Bosch moeite de goede lijn door te zetten.

Bij het elftal van trainer Gertjan Verbeek ontbrak Joey Didulica vanwege griep. Het 17-jarige talent Adam Maher maakte zijn debuut in de selectie, maar bleef negentig minuten op de bank.

De Braziliaan Jonathas startte in Den Bosch opnieuw in de punt van de Alkmaarse aanval. Na ruim een halfuur spelen zette hij de bezoekers op een 0-1 voorsprong. Het doelpunt bleek de aanzet voor drie onstuimige minuten.

Twee minuten na de openingstreffer vergrootte Johan Berg Gudmundsson immers de voorsprong. Lang wachten op de volgende goal was het niet. Uit de daaropvolgende aanval verzorgde John Verhoek namens de thuisploeg de aansluiting. Op slag van rust was Verhoek nogmaals trefzeker, hetgeen resulteerde in een ruststand van 2-2.

Vijf minuten na de onderbreking besliste Jonathas het duel. De Braziliaan maakte zijn tweede doelpunt van de avond en bracht AZ opnieuw aan de leiding. Ondanks verwoede pogingen van Den Bosch sleepte het elftal van Verbeek de zwaarbevochten en moeizame overwinning uit het vuur.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}