AZ met Romero en Jonathas naar eerste winst

AZ heeft voor het eerst dit seizoen een wedstrijd winnend afgesloten. In Nijmegen werd NEC nipt met 0-1 aan de kant gezet. Hoofdrolspeler was de Braziliaan Jonathas.

Gebrek aan doelpunten speelde AZ in het jonge seizoen geregeld parten. Het veldspel was lang niet altijd slecht, maar door het uitblijven van doelpunten bleef de ploeg in de eerste vijf duels verschoond van een overwinning.

Waar Verbeek voorheen in de spits koos voor middenvelder Erik Falkenburg (hij viel vier minuten voor het laatste fluitsignaal in), mocht nu Jonathas opdraven. De Braziliaan betaalde het vertrouwen van Verbeek zeven minuten voor rust terug met de openingstreffer. Jonathas rondde na een goede individuele actie kinderlijk eenvoudig af met een hard schot in de lange hoek.

In het vervolg verdedigde AZ de voorsprong. Keeper Sergio Romero stond onder de Alkmaarse lat. De Argentijn kreeg de voorkeur boven Joey Didulica en behield in zijn eerste AZ-optreden van het seizoen de nul.

NEC zocht in het tweede bedrijf naar de gelijkmaker, maar kon een derde nederlaag van het seizoen niet meer voorkomen.