AZ stelt op eigen veld teleur tegen ADO Den Haag

Reacties

Na zeven duels heeft ADO Den Haag weer een uitwedstrijd gewonnen. De Hagenaars profiteerden van het tegenvallende optreden van AZ (0-1).

AZ stelt op eigen veld teleur tegen ADO Den Haag

AZ-trainer John van den Brom had van de nood een deugd gemaakt. Bij gebrek aan veel keuze voor de invulling van zijn defensie was zijn ploeg vergeven van aanvallend ingestelde spelers. Maar de AZ-trainer kon wel terugvallen op twee centrale verdedigers, die ervaring hadden op die positie. Jop van der Linden was toch fit genoeg, terwijl middenvelder Ben Rienstra in zijn jaren bij Heracles Almelo vooral achterin speelde.  

Maar die ervaring ten spijt, na negen minuten leidde ADO Den Haag al in Alkmaar. Roland Alberg zette AZ-rechtsback Mattias Johansson te kijk, waarna de bal voor de voeten kwam van Danny Bakker. Die passeerde Gino Coutinho: 0-1. De achterstand noopte AZ nog nadrukkelijker de aanval te zoeken. Maar de Alkmaarse defensie had door de vroege Haagse goal allerminst aan vertrouwen gewonnen. Mike Havenaar en Alberg onderstreepten dat door Coutinho op de proef te stellen.

ADO-doelman Martin Hansen viert de goal van Danny Bakker, die de ploeg uit de Hofstad de zege bezorgde in Alkmaar.
ADO-doelman Martin Hansen viert de goal van Danny Bakker, die de ploeg uit de Hofstad de zege bezorgde in Alkmaar.

Die onzekerheid vertaalde zich in de hele ploeg van AZ, dat ondanks meer balbezit dan ADO voor weinig dreiging kon zorgen. De ploeg van Van den Brom probeerde de schade te herstellen, maar ook in de tweede helft bleef de achterstand op het scorebord staan. Het uitvallen van clubtopscorer Markus Henriksen voor rust met een vleeswond op zijn rechterknie had de Alkmaarse zaak geen goed gedaan.

ADO incasseerde na bijna een uur een soortgelijke tegenvaller, toen goalgetter Mike Havenaar geblesseerd naar de kant ging. Maar voor de ploeg van trainer Henk Fraser bleek dat geen onoverkomelijk probleem. Met succes werd de kleine voorsprong over de eindstreep getrokken. AZ kwam zelfs goed weg toen Rajko Brezancic in de 69ste minuut door arbiter Björn Kuipers op slechts een gele kaart werd getrakteerd. De linksback had na knullig balverlies en glijpartij de bal voor de voeten van Giovanni Korte weggetikt met zijn hand.

Het was tekenend voor het ongelukkige en teleurstellende optreden van AZ. De frustratie kwam ook boven bij Van den Brom, die in de slotfase voor commentaar op de leiding naar de tribune werd gestuurd. De Alkmaarders blijven door de nederlaag op de tiende plaats steken. ADO Den Haag staat na pas de derde zege van het seizoen dertiende met nog maar twee punten achter op AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.