AZ probeert evenaring start 'gouden seizoen' te voorkomen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. AZ en ADO Den Haag jagen zaterdagavond in een onderling duel op de eerste competitiezege.

AZ probeert evenaring start 'gouden seizoen' te voorkomen
 
Speelronde 2
Aftrap19.45 uur
ScheidsrechterDanny Makkelie

• Het affiche AZ-ADO Den Haag staat voor de dertigste keer op het programma in de Eredivisie. De Alkmaarders sleepten zeventien maal de zege binnen, moesten acht keer een gelijkspel toestaan en zagen vier keer de bezoekers triomferen.

• Zowel AZ als ADO Den Haag jaagt op de eerste punten van het seizoen. De Alkmaarders verloren tijdens de eerste speelronde met 3-2 bij PSV, waar ADO met 0-3 zijn meerdere moest erkennen in FC Utrecht.

• Alleen tegen FC Utrecht (26) en NAC Breda (achttien) boekte AZ meer thuiszeges dan de zeventien tegen ADO Den Haag.

AZ ging op eerste speeldag met 3-2 ten onder tegen PSV.

• AZ probeert te voorkomen dat ze voor de vijfde keer in de clubhistorie de eerste twee Eredivisie-duels verliest. De laatste keer dat dit gebeurde, was in 2008/09. Destijds kroonden de Alkmaarders zich wel tot landskampioen.

• Afgelopen seizoen was Dabney dos Santos in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag twee keer trefzeker. Vorige week tegen PSV verving de aanvaller de zwaar geblesseerde Calvin Stengs.

• Sinds de jaarwisseling maakte ADO Den Haag slechts vijf uitdoelpunten in de Eredivisie. Drie daarvan kwamen op naam van de inmiddels vertrokken Abdenasser El Khayati.

ADO Den Haag bij ouverture onderuit tegen FC Utrecht.

• Tom Beugelsdijk maakte in heel 2017 (oftewel 1.001 speelminuten) welgeteld vier overtredingen. De verdediger was liefst tien keer het slachtoffer van een overtreding.

Vejinovic: 'We waren in grote delen van de wedstrijd de baas'

De laatste vijf edities van AZ-ADO Den Haag:

SeizoenUitslag
2012/131-1
2013/142-0
2014/153-1
2015/160-1
2016/174-0
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.