AZ ontloopt Häcken-vedette door Zweedse flater

Reacties

AZ hoeft volgende week, net als afgelopen donderdag, geen rekening te houden met BK Häcken-vedette Alexander Jeremejeff (foto). Door een blunder van zijn werkgever moet de 25-jarige aanvaller ook de return vanaf de tribune bekijken.

AZ ontloopt Häcken-vedette door Zweedse flater

Jeremejeff is dit seizoen de grote smaakmaker van Häcken, dat mede dankzij de zeven competitiegoals van de Zweed op de vierde positie in de competitie staat. Tegen AZ (0-0) ontbrak hij donderdagavond echter om onduidelijke redenen, hij zat zelfs niet op de bank. Het feit dat niemand bij Häcken uitleg wilde geven, maakte het mysterie alleen maar groter.

Na afloop van de remise is Häcken alsnog met een uitleg gekomen, en die is zeer opmerkelijk. De club is namelijk simpelweg vergeten om de topscorer in te schrijven voor de Europa League. De blunder werd op de wedstrijddag ontdekt, maar toen was het te laat om hem alsnog speelgerechtigd te krijgen. Pas als Häcken zich kwalificeert voor de volgende ronde, mag Jeremejeff meedoen. AZ hoeft dus ook volgende week geen rekening met hem te houden.

'Ik dacht aanvankelijk dat het een grapje was', vertelde Jeremejeff in Alkmaar aan Zweedse journalisten. 'Ik begreep het niet, het is nog steeds niet echt binnengekomen bij me, maar het is niet anders.' Technisch directeur Sonny Karlsson zei: 'Alexander was boos, verdrietig en teleurgesteld. En daar heeft hij alle recht toe.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.