Zouteloze start van AZ in Europese campagne

Reacties

AZ is in de eerste wedstrijd van het seizoen op een gelijkspel blijven steken tegen BK Häcken. De ontmoeting met de Zweden in de tweede voorronde van de Europa League bleef verstoken van doelpunten.

Zouteloze start van AZ in Europese campagne
AZ
AZ
0 - 0
Häcken
Häcken

Häcken, dat zich dankzij de bekerwinst in Zweden plaatste voor de voorronden, is al halverwege de competitie. De club van Rasmus Lindgren (ex-Ajax en -FC Groningen) en Joona Toivio (ex-AZ) kon dus leunen op heel wat meer wedstrijdritme, maar dat was nauwelijks terug te zien in het spel dat de ploeg op de mat legde in Alkmaar.

Het eerste halfuur verliep vrij mat, zonder serieuze kansen voor beide doelen. Pas na de eerste ingelaste drinkpauze kwam er meer vaart in het spel. De beste kans was daarbij voor Ahmed Yasin, maar de spits schoot via de lat over. AZ zette daar een van richting veranderd schot van Calvin Stengs tegenover en een vrije schop van Teun Koopmeiners, die in de muur eindigde.

Vroeg in de tweede helft noteerde AZ zijn beste mogelijkheid tot dan toe. Koopmeiners speelde zich op grote afstand vrij en beproefde zijn geluk met een stevig schot, dat afketste op de linkerpaal. Het bleek geen voorbode van een Alkmaarse stormloop; de enige serieuze kans die volgde was een schot van Stengs op de vuisten van keeper Peter Abrahamsson.

Trainer Arne Slot, die zijn officiële debuut beleefde bij AZ, had kort tevoren Yukinari Sugawara binnen de lijnen gebracht. De zomeraanwinst maakte zo zijn eerste minuten. De andere nieuweling in de selectie, Jordy Clasie, zat nog op de tribune en krijgt mogelijk in de return tegen Häcken voor het eerst de kans. Hij zag donderdag hoe Til in de slotfase nog een laatste kans onbenut liet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het weerzien met Häcken is over een week in Göteborg. AZ heeft dan aan een zege voldoende om de derde voorronde te bereiken, maar ook een gelijkspel met doelpunten zou al volstaan.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.