Slot gelooft in doortocht AZ, wielertrucje hielp Stengs niet verder

Reacties

De seizoensouverture tegen BK Häcken leverde AZ donderdag niet het gehoopte resultaat op. De eerste Europese ontmoeting met de Zweden eindigde doelpuntloos, maar trainer Arne Slot gelooft in de kansen van zijn ploeg voor de return in Göteborg.

Slot gelooft in doortocht AZ, wielertrucje hielp Stengs niet verder

Na de wedstrijd erkende Slot - die debuteerde als hoofdtrainer in Alkmaar - dat hij vooraf niet getekend zou hebben voor 0-0. 'Ook al weet je dat dit een tegenstander is die in de competitie weinig goals tegen krijgt. Je wilt natuurlijk een goal maken in de thuiswedstrijd en daar met een betere uitgangspositie naartoe gaan.'

'We zijn ook vaak in de eindfase geweest en hebben veel voorzetten gegeven, dan was het wel lekker geweest als er één balletje goed was gevallen', aldus Slot. Häcken speelde echter gedisciplineerd en hield veel mensen achter de bal, een tactiek waar AZ geen oplossing voor wist te vinden.

Lopende mensen
'We probeerden met de lopende mensen achter die laatste lijn te komen, dat lukte niet. De volgende poging was om er vanaf de zijkanten achter te komen, ook met de komst van Oussama Idrissi en Yukinari Sugawara. Maar ze stonden zo gegroepeerd en gedisciplineerd dat er steeds weer een beentje tussen zat', legde Slot uit bij FOX Sports.

De trainer denkt dat de kansen gelijk zijn in de terugwedstrijd. ‘Bij een gelijkspel van meer dan 0-0 zijn we door, daarmee zeg ik niets nieuws. Wat we daar moeten gaan doen, is zorgen dat we een goal maken en ze nerveus maken. Dat is niet eenvoudig tegen zo’n gedisciplineerde ploeg, maar als we dit volgende week verder kunnen uitbreiden, verwacht ik zeker dat we daar kunnen scoren.’

Goaltje maken
Ook Calvin Stengs gelooft in een verlenging van de Europese campagne. 'We moeten daar een goaltje maken en er volgende week weer met z’n allen voor gaan. Ik denk dat het zeker kan. We moeten rustig blijven voor de goal en dan valt-ie vanzelf wel', aldus de vleugelspeler.

Tijdens de drinkpauze kregen de spelers een zakje van de staf om op te drinken, een methode die ook in de wielrenwereld wordt toegepast. Gevraagd naar de inhoud moest Stengs het antwoord schuldig blijven. 'Het was een ijszakje met daarin iets dat leek op limonade, maar dat was het volgens mij niet.'

'Het is bedoeld om je lichaam wat te koelen. Ik heb er niet veel effect van gehad, maar neem het maar. Misschien helpt het één procentje', zei de aanvaller lachend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.