AZ-NEC definitief gestaakt: Dost weer bij kennis na instorting op veld

De wedstrijd tussen AZ en NEC is vlak voor tijd gestaakt, vanwege een medisch ongeval bij Bas Dost. De spits van NEC ging rond de middenlijn zomaar naar de grond. De paniek was groot in Alkmaar: gelukkig was Dost bij kennis toen hij van het veld werd gedragen.

AZ
AZ
1 - 2
N.E.C.
N.E.C.

Dost had de bal naar een speler van AZ gegooid voor een vrije trap, liep wat naar achteren en ging plotseling (zonder contact met een andere speler op het veld) naar de grond. In eerste instantie had niemand door wat er aan de hand was en werd er doorgevoetbald. Opeens kreeg scheidsrechter Jeroen Manschot door dat Dost met spoed medische hulp nodig had.

De hulpdiensten kwamen direct het veld op gerend. De spelers schermden Dost af voor het zicht van de camera's, terwijl de aanvaller behandeld werd door de medici. Ook werd er een groot wit doek vastgehouden om het zicht te blokkeren. Het stadion viel volledig stil.

Na een behandeling van een aantal minuten werd Dost per brancard van het veld gedragen. Hij stak daarbij zijn hand omhoog en bewees daarmee bij kennis te zijn. Dat werd via social media bevestigd door zowel NEC als AZ. Verder is er vooralsnog niets duidelijk over de toestand van Dost.

De wedstrijd is definitief gestaakt. Onduidelijk is wat er met de resterende minuten gaat gebeuren. Op het moment dat Dost naar de grond ging stond NEC met 1-2 voor.

Etienne Vaessen
Eerder dit seizoen was het ook al schrikken bij RKC Waalwijk-Ajax, toen doelman Etienne Vaessen een lange blessurebehandeling nodig had na een botsing met Brian Brobbey. Met de keeper van de Brabanders gaat het inmiddels de goede kant op, zo werd zaterdagavond bevestigd.