AZ legt IJslandse talenten vast, Ortiz mag vertrekken

AZ heeft zich wederom versterkt met twee spelers van IJslandse komaf. Zowel Viktor Karl Einarsson als Alexander Helgi Sigurdarson tekende een contract voor drie seizoenen bij de Alkmaarse club. De jonge talenten komen over van Breidablik.

AZ legt IJslandse talenten vast, Ortiz mag vertrekken

Daarmee behoren de jeugdinternationals, in navolging van Grétar Steinsson, Joey Gudjonsson, Aron Gunnarson, Kolbeinn Sigthórsson, Johann Berg Gudmonsson en Aron Jóhansson, tot de acht IJslanders die ooit een contract tekenden bij AZ. Volgend seizoen starten de zestienjarige Einarsson en de zeventienjarige Sigurdarson respectievelijk bij AZ Onder-17 en Onder-19.

Waar de beloftes uit IJsland zich na de zomer mogen melden in Alkmaar, lijkt Celso Ortiz te mogen vertrekken bij AZ. De 24-jarige Paraguayaan heeft nog een doorlopend contract tot 2014, maar vervult ook in zijn derde seizoen een marginale rol in de hoofdmacht.

Als speler van buiten de EU verdient Ortiz een fors salaris, wat direct ook het eerste pijnpunt is voor clubs die hem willen huren of kopen. 'Natuurlijk zou het schelen als Ortiz vertrekt', erkent directeur voetbalzaken Earnest Stewart. 'Zeker omdat het gaat om een speler die na al die jaren nog steeds geen aanspraak op een basisplaats maakt.' (Yoeri van den Busken)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen