AZ laat Druijf terugkeren naar KV Mechelen

Reacties

Ferdy Druijf komt dit seizoen opnieuw op huurbasis uit voor KV Mechelen. De Belgen beschikten over de mogelijkheid om de 23-jarige spits definitief over te nemen van AZ, maar hebben besloten die optie niet te lichten. Druijf heeft zijn contract met de Alkmaarders verlengd tot de zomer van 2025.

AZ laat Druijf terugkeren naar KV Mechelen
© Pro Shots

Vanwege een vertroebeld perspectief op speeltijd stalde AZ Druijf in de winterstop van het vorige seizoen ook al bij KV Mechelen. Daar kwam hij in 23 officiële optredens tot zeven doelpunten. Trainer Wouter Vrancken liet doorschemeren Druijf graag voor de club te willen behouden en ook de spits zelf gaf aan oren te hebben naar een langer verblijf. In afwachting van een transfer ontbrak Druijf al tijdens het gewonnen oefenduel van AZ met NEC (4-1).

Zowel AZ als Druijf leek open te staan voor een definitieve overgang, maar KV Mechelen besloot de koopoptie in het vorige huurcontract niet te lichten. Nu het papierwerk voor een nieuwe tijdelijke transfer is afgerond, sluit Druijf zo snel mogelijk aan op de training. Bij KV Mechelen, dat vorig seizoen als achtste eindigde in de Pro League, komt hij landgenoten Lucas Bijker en Sandy Walsh tegen.

AZ heeft op zijn beurt Willem II-spits Vangelis Pavlidis op de korrel om het vertrek van Druijf op te vangen. De Griek moet in Alkmaar de concurrentiestrijd aangaan met Myron Boadu.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer AZ
Meer over AZ
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.