Ferdy Druijf heeft zondag als invaller zijn waarde getoond bij KV Mechelen. De van AZ gehuurde spits maakte een comeback compleet op bezoek bij Beerschot door diep in de extra tijd de winnende goal te maken. Het was voor Druijf zijn eerste competitietreffer in België.

Beerschot
1 - 2
Mechelen
Mechelen

Eerder scoorde Druijf (op de foto tegen Charleroi) al wel tegen RWDM in het bekertoernooi. De aanvaller mocht tot nu toe alleen in dat duel en in de competitie tegen Standard Luik beginnen. Tegen Beerschot zat hij dan ook weer op de bank, maar trainer Wouter Vrancken had hem in de tweede helft nodig nadat Raphael Holzhauser de thuisploeg vanaf de penaltystip op 1-0 had gezet.

Druijf viel na 78 minuten in, terwijl landgenoot Lucas Bijker juist naar de kant werd gehaald. Sandy Walsh, die Nederlandse roots heeft maar al zijn hele leven in België woont, viel al in de eerste helft in en hij leidde de comeback van Mechelen in. Op aangeven van Nikola Storm schoof hij de bal in de negentigste minuut in het doel.

Vervolgens was het de beurt aan Druijf, die met nog enkele seconden op de klok - en nadat Musashi Suzuki een kans voor Beerschot had laten liggen - de 1-2 maakte. Uit de counter was Rob Schoofs de aangever en schoot Druijf raak. Mechelen klom zo naar plek acht op de ranglijst.